A Razer ismét a zöldebb környezetért kampányol.

A Razer bejelentette együttműködését a ClearBottal, a tengerek hulladékmentesítésével foglalkozó vállalkozással. A Razer 10 éves #GoGreenWithRazer fenntarthatósági ütemtervének megfelelő partnerség tovább bővíti a Razer Green Investments kezdeményezést, amelynek célja a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra összpontosító startupok felvértezése a méretnövekedésüket segítő, megfelelő eszközökkel és képességekkel.

 

Évente körülbelül 11 millió tonna műanyag kerül az óceánokba,

így az óceánokat tisztító vállalkozások gyakran az elavult technológiákkal, költségekkel és hatékonysággal kapcsolatos nehézségekbe ütköznek. A ClearBot csapata olyan robotokat tervez, amelyek az MI-alapú látás használatával azonosítják a különböző típusú tengeri műanyaghulladékokat, és a vízi élővilág védelme érdekében információkat gyűjtenek ezekről az óceánokban található szennyezésekről. A ClearBot robotokat a tengeri műanyaghulladék összegyűjtésére alkalmazzák, amelyet aztán megfelelő módon és felelősen ártalmatlanítanak.

„Rendkívül örülünk annak, hogy lehetőségünk nyílik egy, a környezet megmentésére összpontosító startuppal dolgozni.” – nyilatkozta Patricia Liu, a Razer személyzeti vezetője. „A ClearBot egyedülálló mesterséges intelligenciája és fejlett gépi tanulási technológiája világszerte képessé teszi és felhatalmazza a kormányokat és szervezeteket arra, hogy kiterjesszék fenntarthatósági erőfeszítéseiket. Arra buzdítjuk a többi innovatív startupot is, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Razerrel az együttműködési lehetőségekkel kapcsolatban, hiszen mindannyian arra törekszünk, hogy a világot egy biztonságos hellyé tegyük a jövő generációi számára.”

Tengerihulladék-mentesítés MI technológiával

A ClearBot partnerség keretében a Razer vezető mérnökei és tervezői saját szabadidejük és technikai szakértelmük felajánlásával segítettek abban, hogy a prototípust egy jól skálázható, tömeggyártható termékké alakítsák. A Razer átfogó tudására és gyártási szakértelmére alapozva a ClearBot még intelligensebbé és hatékonyabbá tudta tenni a robot konstrukcióját.

Az újonnan tervezett és teljesen automatizált robot a legmodernebb mesterséges intelligenciával, valamint gépi tanulási képességekkel rendelkezik, amelyek révén a hullámzó vizekben két méteren belül képes felismerni a tengeri műanyaghulladékokat. A napenergia által hajtott robot egyetlen ciklus alatt akár 250 kg műanyag összegyűjtésére képes.

 

„A Razer csapatának a tengeri hulladékok problémakörérének megoldására irányuló cselekvésorientált megközelítése rendkívül elgondolkodtató volt. Hálásak vagyunk a csapatnak, amelynek tagjai önkéntes munkájukkal segítették ezt a projektet.”- nyilatkozta Sidhant Gupta, a ClearBot vezérigazgatója. „Az új modellel biztosak vagyunk abban, hogy globálisan kiterjeszthetjük a tengervizek védelme érdekében folytatott tevékenységünket, kezdve az olyan partnerekkel, mint az ázsiai tengeri kikötők üzemeltetői, vagy azon civil szervezetek, amelyek már kifejezték érdeklődésüket. A Razerrel közösen alig várjuk, hogy pozitív változásokat érjünk el a világ számára.”

A közösség aktív részvételének ösztönzése érdekében a ClearBot az idei Óceánok Világnapja alkalmából programján keresztül egy olyan felhívást tett közzé, amely a tengeri műanyaghulladékokra vonatkozó adatok gyűjtésére irányul. A közösség tagjait arra bátorítják, hogy a ClearBot weboldalára feltöltsék a nyílt vizeken leggyakrabban előforduló tengeri műanyag hulladékokról készült fényképeiket. A kutató- és tervezőcsapat ezeket az információkat hozzáadja a ClearBot már meglévő adatbázisához, hogy így javítsa a robot hulladék-észlelő mesterséges intelligenciájának algoritmusát.

Sneki Snek egy újabb, sikeresen elért mérföldkővel tér vissza

Még 2021 márciusában a Razer a közösség részéről támasztott hatalmas igényre reagálva megújította elkötelezettségét a fenntarthatósági kabalája – Sneki Snek – által vezetett #GoGreenWithRazer mozgalom iránt. A Conservation International-lel közös együttműködése keretében a vállalat a kezdeti 100 000 fáról 1 millió fára növelte a megvédendő fák számára vonatkozó célkitűzését. Az eddig már megmentett 300 000 fa megünneplésére mostantól minden további 100 000 megmentett fa jelentette mérföldkőnél új Sneki Snek termékek kerülnek forgalomba, egészen addig, amíg a végső cél – azaz 1 millió fa megmentése – nem teljesül.

A 300 000 megmentett fa elérésével a Razer most két új, imádnivaló Sneki Snek terméket dobott piacra. A Razer Sneki Snek Eye Mask szemmaszk az álomszerű kényelem és a zavartalan pihenés érdekében bársonyos kivitelű, párnázott kialakítást kapott. A Razer Sneki Snek Floor Rug padlószőnyeg megvédi a padlót a mindennapi elhasználódástól és kopástól, az akadálymentes székmozgás érdekében pedig zajcsillapítókkal is rendelkezik. A Razer kabalafigurája által képviselt fenntarthatósági célokkal összehangban mind a szemmaszk, mind a padlószőnyegek 100%-ban újrahasznosított anyagokból készülnek.

Hogy Sneki Snek rajongóit még több fa megmentésére ösztönözze és motiválja, a Razer bemutatta a következő terméket is, amely a 400 000 fás mérföldkő elérését követően jelenik meg – a Razer Sneki Snek Slippers papucsokat. A puha, plüss lábbeli biztosítja, hogy minden megtett lépés egy fenntarthatóbb világ felé tett lépés is legyen. Minden egyes – kizárólag a Razer.com-on megvásárolható – Sneki Snek árucikk eladásából származó bevétel a Conservation Internationalt segíti 10 fa megőrzésében.

https://leet.hu/?s=chibi&post_type=product

×