A Colorful Technology Company az NVIDIA-val együttműködve bejelentette a GPU Történeti Múzeum megnyitását.

Ki gondolta volna, hogy eddig jutunk? Miközben rengeteg értékes történelemhez köthető művészeti ághoz létrejött már múzeum, mára addig jutottunk, hogy a videokártyáknak is hosszú története van. Legalábbis olyan hosszú, hogy a Colorful, ami grafikus kártyák, alaplapok, gamer és multimédiás megoldások, nagy teljesítményű tárolók gyártója, valamint az Nvidia

bejelentette a történeti múzeumot a videokártyák bemutatására.

A COLORFUL Kínában nemrég költözött a New Generation Industrial Parkba, ahol ünnepélyesen elindították az első GPU Történeti Múzeumot. A múzeum bemutatja a grafikus processzor (GPU) kezdeteit, a grafikus kártyák fejlesztését és fejlődését a jelenlegi generációig.

A múzeum az 1980-as évek elejére vezet vissza, amikor a „Voodoo” kártyát bevezették, amely az 1990-es évek közepén biztosította a 3D grafika hardveres gyorsítását. A kiállítás része természetesen az NVIDIA fejlődése is: a cég 1995-ben dobta piacra első termékét az NV1 grafikus chip alapján. 1999-2000-ben az NVIDIA bemutatta az első „GeForce” grafikus chipet – a GeForce 256-ot. Ez a világ első GPU-jaként is ismert. Az NVIDIA néhány korábbi GPU-ja szintén helyet kapott a múzeumban.

A múzeumban olyan ritka termékek is megtálhatók, mint a Rage Fury MAXX, az ATI egyik legemlékezetesebb terméke, amelyet „Dawn Goddessnek” is neveznek. A Rage Fury MAXX az ATI első két chipes grafikus kártyája, amely két Rage 128 Pro chipet tartalmaz, és SLI technológiát használ a grafikus kártya teljesítményének megduplázására.

A múzeumban egyébként helyet kapott egy dicsőségfal a kínai esport fejlődéséről, sőt játszani is lehet a legfejlettebb videokártyákkal. A múzeum egy fejlett versenyszimulátorral büszkélkedhet, több 8K-s kijelzővel, magával ragadó panorámaképben, valamint intuitív rezgésvisszajelzéssel a legjobb versenyszimuláció érdekében.

 

Hamarosan a GPU Történeti Múzeum mindenki számára látogatható lesz.

https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×