Még hogy nem lehet fejleszteni a Mac gépeket!

Az Apple áprilisban mutatta be az M1 processzorral felszerelt, 24 inches iMac szériát. Az M1 SoC már bizonyított korábban a MacBook Air/Pro és Mini szériákban, így nem volt kérdéses az ereje. Nem szabad azonban lenézni a régebbi modelleket sem, főleg ha olyan elvetemültek vagyunk mint Luke Miani.

A gyári i3-as processzor helyére egy i9-et pakolt!

 

Az utolsó Inteles iMac-eket LGA-1151v3 foglalattal szerelte fel az Apple és maximum i7-8700-as processzorral kérhettük gyárilag. Fontos tényező, hogy az iMac hűtése is erre a 65 wattos TDP-re van tervezve, így Luke-nak erre is oda kellett figyelnie.

A K és KF processzorok így kiestek, kizárásos alapon pedig szinte csak az i9-9900 maradt. Meglepő módon a szétszerelés és beszerelés után a rendszer bármiféle probléma nélkül bebootolt és élvezhettük az elképesztő teljesítménynövekedést. A fenti videóban a szereléstől egészen a mérésekig mindent megtalálsz. A benchmarkok alapján egyébként még az M1-es modellt is megszorongatja, de sajnos nagyon aprólékos és veszélyes a művelet, így tényleg csak az igazi hozzáértők próbálkozzanak a dologgal.

Te szét mernéd szedni ilyen szinten az iMac-ed?

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×