A Pride hónapot ünnepelvén a Resident Evil sorozat egyik darabján dolgozó fejlesztő elárulta, hogy az egyik karakter meleg, és mindig is így tervezték.

A Capcom egy egészen remek és emlékezetes karakterekkel teli világot teremtett a Resident Evil szériával – gondoljunk csak Lady Dimitrescura -, eddig azonban nem nagyon tartották szem előtt a diverzitás kérdéskörét, így nem is nagyon találkozhattunk LMBTQ+ szereplőkkel sem. Ez azonban most visszamenőlegesen változik meg, egy fejlesztő ugyanis elárulta, hogy bizony van egy meleg karakter is a túlélőhorror sorozatban.

A közelmúltban a Pride hónapot ünneplő tweetjeiben a Resident Evil: Resistance egyik vezető fejlesztője, Al Yang elárulta, hogy az egyik Túlélő (Survivor) meleg. Tyrone Henry, a játék tankját mindig is meleg karakternek szánták, viszont nem  szerették volna, hogy csak a szexualitásával azonosítsák őt. Ezt az egyébként mellékes információt nem tudták sehogy sem a párbeszédekbe építeni anélkül, hogy ne tűnjön erőltetettnek, ezért sokaknak nem is nagyon tűnhetett fel a dolog.

A dolog érdekessége, hogy a Resident Evil: Resistance egy aszimmetrikus multis horror móka, pont mint a Dead by Daylight, a különbség csak annyi, hogy a Resistance a ’98-as Raccon City-s incidensek közepette játszódik. A játék maga a Resident Evil 3 remake-el egyszerre, 2020 áprilisában jelent meg, ami miatt kissé furcsa lehet, hogy miért éppen most, több mint egy évvel később hozakodnak elő ezzel az információval?!

Nos, erre a válasz talán a Pride ünneplése lehet. Ehhez a fejlesztő, Yang is még hozzátette, hogy sajnos nekik nem voltak meg a kapacitásaik, hogy olyan mély lore-t építsenek a játékuk köré, mint amilyennel az Overwatch, vagy a League of Legends büszkélkedhet. A lehetőségeik jóval szerényebbek voltak, de semmiképp sem akarták erőszakosan a játékosok arcába tolni Tyrone szexuális orientációját. Ezért csak egyszerűen előállt, és elmondta a rajongóknak, a játékosoknak.

Ezzel pedig hivatalosan is Tyrone Henry lett a Resident Evil franchise első nyíltan meleg karaktere.

The director of Resident Evil Resistance has confirmed that Tyrone is canonically gay

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×