Mindkettő új fajokat, jelzőket, eseménykártyákat és vadiúj mechanikát is hoz a világ aktuálisan 8. legjobb tematikus társasjátékához.

Nemrég jött meg az alapjáték maga, és máris itt van két kiegészítő a Nemesishez, az „Alien-koppintós” slágerjátékhoz. Itt is egy űrhajón vagyunk, a legénységet itt is felébreszti a hibernációból a rendszer. A játékban annyi a különbség az Alien 1-hez (Nyolcadik utas: a Halál) képest, hogy ott egy életjeleket mutató bolygót kell megvizsgálni, míg itt rendszerhiba van, amit ki kell javítani. Aztán jönnek a szörnyek, melyek szintén eléggé hasonlítanak az alienekre. (A lengyel alkotók nyilván nem akarták kifizetni a feltehetően teljesen vállalhatatlan, irreális jogdíjat a 20th Century Foxnak…)

Az egyedül, de öten is játszható, (fél)kooperatív társasjáték még 2018-ban jelent meg nemzetközi kiadásban, de jelenleg is a legjobb nyolcadik tematikus játék a Board Game Geeken, a teljes listán pedig a 23. Nyert egy csomó díjat, meg jelölték is is jópárra, magyar kiadását is nagyon várta már a magyar közönség.

A két új kiegészítő hamar érkezett a magyar kiadó Delta Visiontől, és a kettő nagyon hasonlít, legalábbis abban, hogy mit ad a játékhoz. A Karnomorfokkal és a Tébolyfantomokkal is egy-egy új szörnyfaj jön be (nyilván az a nevük, ami a kiegek címében van).

Mindkettőnek saját jelzői és spéci eseménykártyái is vannak, és mindkettő mellett egy-egy igencsak izgalmas új mechanikát is behoz: a Karnomorfok – nevükből is adódóan – karaktermutációt, a Tébolyfantomok pedig – ugyancsak nomen est omen – a karakterőrületet.

A Nemesis alapjáték és ez a két új kiegészítő hamarosan elérhető lesz a webshopunkban is!

 

A világ egyik legjobb sci-fi-társasjátéka:

„Itt tényleg időt utazunk, utolsó nyersanyagokért versengünk és sietünk, hogy minél előbb tudjunk evakuálni”

×