A God of War folytatásának késése miatt a Santa Monica Studio friss fejlesztői máris zaklatással és rosszindulatú üzenetekkel néznek szembe.

Kétségtelen, hogy miután a God of War legutóbbi része az év játéka és sokak kedvence lett, a világon mindenhol tűkön ülve várják a folytatást. Kétségtelen az is, hogy az elvárások hatalmasak, így a Santa Monica Studio mindent megtesz, hogy tökéletes játékot alkosson. Ehhez azonban több idő kell, így nemrég bejelentették, hogy a játék késni fog:

valószínűleg csak 2022-ben jelenik meg.

 

 

A God of War fejlesztői egyébként szándékosan szűkszavúan beszélnek a folytatásról. Bár valószínűleg sokan szomorúak most, vannak olyanok, akik nem mennek el a dolog mellett. A fejlesztők máris számtalan rosszindulatú, fenyegető és zaklató üzenetet kaptak. Alanah Pearce egy új női író és fejlesztő a cégnél, aki nemrég nem kevés gyűlölettel átitatott üzenetet kapott – írja a Gamerant.

Cory Barlog, a War of God kreatív igazgatója szerint az ilyen üzeneteket inkább neki kéne kapnia, nem pedig a fejlesztőknek, akik nem tehetnek a késésről. Raf Grassetti, a God of War művészeti igazgatója azonban úgy véli, hogy  az üzenetek nem csak arról szólnak, hogy késik a játék, hanem egyenesen a „nők elleni támadásnak” minősülnek. Az üzeneteket ugyanis névtelenül küldték, annak tartalma pedig egyértelműen erre utal.

A videojáték-iparban élő nőket sértő, fenyegető megjegyzések nem számítanak újdonságnak az interneten. Legutóbb például Laura Bailey-t célozták meg, mert ellentmondásos karaktert játszott a The Last of Us 2-ben. Sok rajongó nem volt meglepve, amikor a Sony Santa Monica bejelentette a God of War folytatásának késését. A késést azonban úgy tűnik, egyesek jó ürügyként használják arra, hogy másokat zaklassanak. Vajon milyen fogadtatása lesz majd a játéknak?

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×