Az érdekes tematikájú galamb-társkereső szimulátor, a Hatoful Boyfriend lekerült a PlayStation, az iOS, és az Android kínálatából.

Úgy tűnik, hogy japán egyik legfurcsább és legérdekesebb játéka most megy a levesbe, legalábbis konzolon és mobilon. Talán kevesen tudják, de Japánban igen nagy divatja van a különböző, legtöbbször mobilos randiszimulátoroknak, ami során lehetőségünk van ismerkedni, kapcsolatokat kialakítani. Itt a legtöbbször a szöveg és a kapcsolatok alakulása a lényeg. Bármilyen furcsa, az igények kielégítésére született egy olyan változat is, melyben galambok keresik a szerelmet. Miért ne?

A játék, amiben a galambok turbékolnak: Hatoful Boyfriend.

 

A Hatoful Boyfriend nem mai csirke, még 2011-ben jelent meg az első változat, mondanunk sem kell, furcsa témája miatt igen ismert lett. Bár sokan szeretik az öltet miatt, sajnos a mókának hamarosan vége szakad. A fejlesztő Hato Moa bejelentette, hogy a Hatoful Boyfriend a hónap végén lekerül a PlayStation Store-ból, az App Store-ból és a Google Play-ből, ezt követően pedig már nem lesz megvásárolható PlayStation 4-re / PlayStation Vitára, valamint iOS és Android készülékekre.

Miért?

 

Bármennyire is furcsa, a játékot nem a kifogásolható tartalom, vagy egyéb platformviták miatt történt. Ennél jóval egyszerűbb oka van. Az alkotók szerint a kiadóval (Devolver Digital, mely a platformokon közzé teszi a játékot) kötött szerződésben szereplő elemek miatt történik ez. Egyszerűen lejárt a forgalmazásról szóló szerződés.

„Köszönjük Devolver Digital, hogy ilyen sokáig vigyáztál a Hatoful Boyfriendre!!!” – írták a fejlesztők a hivatalos oldalon.

Kedves olvasók, akik még nem próbálták ki ezt a játékot! Jó hír, hogy a játék továbbra is elérhető a Steamen, hiszen ott más a kiadó. Sajnos PS-en, mobilon nem lesz már elérhető, de egy PC csodákra képes ilyen szűkös időkben.

Ideje lenne elkezdeni a randizást a galambokkal, nem?

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×