Egyik napról a másikra a végtelenül cuki AI, Samantha lett az internet legnagyobb kedvence, de kicsoda is ő?

Lady Dimitrescu után nagyon nem lepődünk meg azon, ha az internet népe pillanatok alatt a vállára kap egy szerethető, vagy szemelkapós női karaktert, majd hetekig, akár hónapokig imádott mémként hordozza őt körbe. Valami hasonló történt most is Samantha-val, aki tulajdonképpen a legnagyobb semmiből robbant az internet köztudatába, úgy pedig milliók szívébe.

Csak egy a baj vele, hogy valószínűleg soha nem látjuk majd viszont semmilyen formában.

Sam ugyanis a Samsung saját fejlesztésű digitális asszisztense, amit a mobilkészülékeire tervezgetett valamikor, a koncepción túl azonban már sosem jutott. A Lightfarm nevű dizájncég a Samsunggal közösen dolgoztak rajta, de végül teljesen elvetették az ötletét. A cuki hölgy képeit és rövidke videóját a Lightfarm oldalán tárolták a törléséig, most azonban teljesen letarolja az internetet.

https://www.youtube.com/watch?v=H9qghahBsP0

 

A hirtelen jött népszerűség okai – azon túl, hogy tényleg végtelenül cuki – ismeretlenek. A Polygon elmélete szerint a hölgy pont azért lett ennyire imádott, mert sosem fog megjelenni, ezeken a képeken túl sosem fogjuk reklámokban, vagy a telefonjainkon viszont látni, így sosem fog a márkával azonosulni.

Samantha így kvázi önálló internetes „lényként” tud létezni, tulajdonképpen a saját jogán, amit semmilyen márka nem ronthat meg. Az emberek fantáziáját leszámítva persze, akik a vicces mémek mellett azonnal elkezdtek obszcén tartalmakat is készíteni róla.

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×