Több hagyománnyal is szakít a Ryzen 7000.

Múlt héten, egy hosszabb csend után kiderült, hogy az AMD Zen4 szériája végre meglépheti azt, amit eddig is sejtettünk. Egy belsős informátor adatai alapján az eddig használt AM4 foglalatot végre leválthatja az AM5. Ami viszont egy fokkal meglepőbb, hogy a PGA tokozás helyett LGA-ra váltanak, így az Intelhez hasonlóan az alaplapokon lesznek a tüskék.

 

A szivárogtató ismét új adatokkal jelentkezett a napokban. Ráadásul nem is akármilyennel, kiváló minőségű renderképeken láthatjuk, hogy milyen kinézettel képzeli el az AMD a 7000 szériás Ryzen „Raphael” processzorokat. A manapság megszokott, „négyzet” alakú IHS (hőterítő kupak) helyére egy sokkal futurisztikusabb, markáns bevágásokkal teletűzdelt design érkezhet. Ha tippelnünk kellene, akkor a kinézet mellett más oka is lesz ennek a váltásnak, ám természetesen egyelőre ez nem ismert.

A DDR5 és PCIe Gen 4.0 támogatással felvértezett Raphael processzorok feltehetőleg 2022-ben érkezhetnek majd meg a boltok polcaira, így hivatalos bejelentésre is még sajnos várnunk kell.

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×