Úgy tűnik, hogy az Epic május 31-én a csapatoknak és szervezeteknek tett bejelentése alapján még tovább kell várniuk arra, hogy szemtől szemben játszhassanak.

Az olyan élő események, mint a 2019-es Fortnite-világbajnokság segítettek bebetonozni a játék népszerűségét, mint esport, de a legtöbb más profi scene-hez hasonlóan az elmúlt másfél évben a LAN-ok is a múlté lettek. Ennek oka természetesen a koronavírus-járvány, ami az Epic szerint még akkor sem lehetéséges, hogy szép lassan jövünk ki a járványból és megkezdődtek az oltások.

2019 Fortnite World Cup

Az Elite Esports játékos/menedzser Connoreo közzétett egy üzenetet, amelyet a csapat kapott az EPIC-től, és amely nyilvánvalóan megerősíti, hogy 2022 második negyedévéig (április) nem lesznek személyes LAN-rendezvények.

Azt állították, hogy 2022 második negyedévéig nem tervezik engedélyezni a személyes rendezvényeket” – írta Connoreo. „Nem értünk teljesen egyet az Epic Games-el… azonban tiszteljük a döntést és a mindenki biztonságának megőrzésére irányuló megfontolásukat„.

Amikor az EPIC közölte a hírt, a különböző versenyek már lemondták és visszafizették a jegyek árát a jegytulajdonosoknak. Így a szervezeteknek el kellett dönteniük, hogy mi legyen a következő lépésük, mivel most már nem tudnak részt venni a LAN-okon.

Mindez a VALORANT nagy sikerű VCT Masters Reykjavik LAN-eseménye után történt. Bár a lelátókon nem voltak szurkolók, mégis több százezer néző nézte, ahogy a játékosok szemtől-szemben versenyeznek.

Az EPIC és a Fortnite azonban nincs egyedül azzal, hogy visszatartja az IRL játékhoz való visszatérést. Úgy tűnik, hogy a nagyobb VCT-rendezvények a kivételek közé tartoznak, mivel az Overwatch League, a CSGO és a CDL is még nem tért vissza az élő eseményekhez (bár a CDL azt tervezi, hogy a Stage 4 Majorra visszatér az élő játékhoz).

Az EPIC az üzenetük alapján látszólag nyitva hagyta az ajtót, hogy 2022-nél korábban visszatérjenek az élő eseményekhez.

Ti mit gondoltok, helyesen döntött az Epic Games hogy lemondta az IRL eventeket?

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×