A Gepárd fegyvercsalád egyik tagjáról mintázták az L6 Lynx AMR-t.

Múlt héten érkezett meg a a PUBG 12.1-es frissítése a tesztszerverekre. Az átalakított Miramar kapott egy új járművet a Quad személyében, de nem csak ez az egyetlen friss tárgy a játékban. A fejlesztők a Lynx AMR-t is implementálták, mely

a játék első Anti-Materiel Rifle típusú fegyvere.

A rombolópuska nagy kaliberű, nagy csőhosszal rendelkező mesterlövészfegyver. Páncélozott járművek motorjának működésképtelenné tételére, fedezékek megsemmisítésére használják. Így nem lepődünk meg az alábbi adatokon sem:

  • Ez a PUBG első .50 kalibert használó fegyvere
  • A Lynx AMR egyértelműen a játék legjobb fegyvere járművek kiiktatására, képes elpusztítani a BRDM-et is, az ablakai sem jelentenek akadályt.
    • Az olyan gyenge járműveket, mint a motorok pedig akár egy lövéssel is elintézi, de a „sima” autókhoz sem kell több háromnál.
  • A játékosok összesen 5 töltényt kapnak a fegyverhez és nincs mód újratöltésre.
  • Jelenleg az új Miramaron találhatjuk meg magunknak a Lynx AMR-t és kizárólag normál meccseken. Egy későbbi frissítést majd elhozza Custom meccsekbe és a Training Mode-ba is.

Amikor hiúz a Gepárd

A Gepárd-fegyvercsalád magyar tervezésű és gyártású mesterlövész- és rombolópuskákból álló fegyvercsalád. Ennek egyik tagjáról mintázták a fejlesztők a játékban csak „L6 Lynx AMR” névre hallgató példányt.

 

Nem nehéz kitalálni, hogy a Hiúz (ami angolul Lynx) névre hallgató Gepárd M6 volt a kiválasztott. A Gepárd M6 Hiúz öntöltő személyvédő romboló puska, a legmodernebb szerkezeti anyagok felhasználásával, elektrooptikai célzórendszerrel kapáslövések leadásához. A 730 mm csőhosszúságú, 11,4 kg harci tömegű (teljesen felszerelt, betárazott) puska találati pontossága 300 m céltávolságban sem rosszabb, mint 0,9 MoA.

https://www.youtube.com/watch?v=oGmcf6qjI7g

 

A fegyver egyedülálló tulajdonsága, hogy hátsó helyzetben rögzített csővel egy méternél is rövidebb, így az  elrejthetőség és a szállítás szempontjából is komoly előnyökkel rendelkezik a Lynx. Az öt célzott lövést körülbelül 2 másodperc alatt képest leadni, ha a ravaszt meghúzó személy is alkalmas erre. Kis mérete és tömege ideálissá teszi a különleges egységek számára, de a reguláris alakulatok számára is jó választás elvégre a csúcstechnika ennél a puskánál nem jelent egyet a lexikonnyi vastagságú használati útmutatóval.

A fegyver in-game

 

Néhány játékos természetesen nem bírta ki az éles megjelenést, így tesztszerveren is kipróbálta az újdonságot. A fenti, valós és nyers adatokat elnézve a fejlesztők nem véletlenül csinálták ilyen erősre az új fegyvert. Remegős kézzel nem lesz érdemes használatba venni, hiszen a maximális öt lövési lehetőség tűpontos célzást kíván majd meg a kezelőitől.

Ha minden jól megy, akkor éles szerverekre várhatóan szerda-csütörtök környékén érkezik majd meg a PUBG 12.1, addig pedig a tesztszerveren csekkolhatjátok az update tartalmát.

Ti kipróbáltátok már az újdonságot?

Források: Anomaly blog, shootingpress, GM6 Wiki

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×