Már fel is kerültek a cég weboldalára.

Az elmúlt napokban több processzort is feltöltöttek az Intel az adatbázisába, melyek a jelenlegi generáció számait (11) viselik magukon, ám jelentősen eltérnek azoktól. Ilyen például az Intel Core i9-11900KB névre hallgató példány, mely az Intel weboldala alapján Tiger Lake magokkal van felruházva és 10 nanométeres csíkszélességen készült.

11900KB

A Tom’s Hardware csapatának sikerült felvennie a kapcsolatot az Intellel, szerencsére több dolgot is tisztáztak. A cég munkatársai megerősítették, hogy valóban létező processzorokról van szó, így tényleg ezek lesznek az Intel első, 10 nanométeres asztali processzorai, nem kell várnunk a 12. generációs Alder Lake szériáig.

A B betűjel azonban a „BGA” megoldás miatt került a CPU-k nevébe, így ezeket a meglévő gépeinkbe nem tehetjük csak úgy bele, mert egy alaplapra forrasztva kerülnek majd ki a felhasználókhoz. Mind a négy szériából (i3,i5,i7,i9) került fel „B” változat, így a külsős gyártók szabadon eldönthetik milyen kategóriába pozícionálják majd az ezekkel érkező gépeiket. Kíváncsian várjuk az első teszteket, addig sajnos csak a sötétben tapogatózunk a teljesítményüket illetően.

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×