Bár először Dream tagadta, hogy csalásokat használna a Minecratf speedrunok alatt, most úgy tűnik, hogy beismerte tetteit.

2020 egyik legsikeresebb embere a Youtuber világban Dream volt. A speedrunok, Minecraft Manhunt sorozata és a hatalmas népszerűségnek örvendő szervere is mind nagy sikernek könyvelhető el. De ahogy az lenni szokott, ahogy egy ember egyre népszerűbb, úgy egyre több vád kerül elő, hogy hogyan is lett valaki sikeres. Ezelől Dream se menekülhetett, akit azzal vádoltak, hogy a speedrunok alatt csalásokat használ.

Először úgy tűnt, hogy a körülötte keletkezett vihar felhő elülni látszik, azonban végül ő lépett elő és ismerte be, hogy valóban jogosak a vádak és tényleg csalt.

Manuálisan ugyanis belenyúlt a drop rátába, így az ender pearlök magasabb számban estek. A speedrun szabályzat tiltja, hogy a játékosok befolyásolják a játék adta alap értékeket, így a dream által felállított rekord egyértelműen hamis.

„Amikor a dráma elkezdődött először azzal foglalkoztam, hogy magamat védjem és igazam legyen, amivel végül saját magam lőttem lábon” nyilatkozta Dream.

Habár állítása szerint nem szándékosan volt bekapcsolva az emelt szintű drop rate, hanem a Manhunt Series miatt, a végeredményen nem változtat, és a csalás csalás marad.

Dream így elveszíti minden bejegyzett rekordját, de valószínűleg a dráma itt nem ér majd véget.

Ti mit gondoltok az esetről?

×