A Riot úgy érzi, hogy a villantások kicsit túl eredményesek a játékban, így az Episode 3-ban a balanszra törekeszenek majd. Jön tehát a nerf.

Nem csak a Valorantban, de soha semmilyen játékban nem jó érzés, mikor bevillan előttünk egy flash és gyönyörű fehér képet látunk, majd szépen meghalunk. A flash ráadásul úgy tűnik, hogy a Valorant meccseinek alapvető része lett, amit most egy kicsit szeretne a Riot megváltoztatni.

A játékosoknak ugyanis túl sokszor kell azzal küzdenie, hogy nem látnak semmit.

A Riot ezzel kapcsolatban most két ügynököt vizsgál: Skye-t és Breach-t. A páros ugyanis különbözik a Valorant többi flash-használójától, mint Phoenix és Omen, abban a tekintetben, hogy a villantás az egyedi specialitásuk.

„Breach és Skye esetében arra törekszünk, hogy megszüntessük a 3 egymást követő flash lehetőségének képességét” – mondta John Goscicki karakterproducer egy május 28-i fejlesztői blogban.

Az egyes villantások között mindössze 5–10 másodperc is jelentősen megváltoztathatja mindkettőjük játékmódját, ami jelenleg abban merül ki, hogy az összes flasht egymás után ledobják. Ennek ellensúlyozására a Riot az ügynökök képességeit kissé más irányba terelné, különösen Breach esetében.

„Arra törekszünk, hogy egyensúlyba hozzuk az eszközeit, ahelyett, hogy csak a flashre támaszkodna” – tette hozzá Goscicki.

Ez persze csak egyike a sok egyensúly-változásnak, amelyet a Riot a Valorant Episode 3-ba tervez. Yoru újabb buffokat kap, míg jön az Astra nerf is. Jah, igen, az új ügynök is úton van.

×