Kellemetlen, az már biztos.

Az Apple áprilisban mutatta be az iMac széria legújabb darabjait. Immár ezek a gépek is megkapták a november óta már a MacBook Air/Pro és Mac Mini modellekben duruzsoló M1 chipet és természetesen ennek köszönhetően megújult külsőt is kapott az All-in-One gép.

Az új M1 iMac

Az természetesen már a Keynote után sem volt titok, hogy az alap modell több specifikációjában is eltér a drágább társaitól. Kevesebb USB port, a billentyűzeten nincs TouchID ujjlenyomatolvasó és a GPU magok száma is eggyel kevesebb, mint a többiben.

Önmagukért beszélnek a képek

Ezzel természetesen nem is volt semmi gond, hiszen az Apple a weboldalán is feltűntette ezeket. Az iFixit csapata azonban a modellek szétszerelésénél és „röntgenezésénél” észrevette, hogy a ventilátorok száma sem egyezik meg a különböző iMac-eken. Ezt az Apple sehol sem említette, pedig akár a gép teljesítményére is hatással lehet hosszabb feladatoknál, ha kevésbé tudja lehűteni a megnyirbált hűtőrendszer.

Több, Apple fanatikus újságíró is nemtetszését fejezte ki a teljes tájékoztatás hiánya miatt, valljuk be, teljesen jogosan. Reméljük az Apple hamarosan hivatalosan is reagál a felmerült problémára.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×