A Call of Duty híres a könnyű fegyverkezelésről, így adódik a kérdés: vajon a való életben is úgy működnek a fegyverek, mint a játékban?

A valódi életben lőfegyverrel lőni egy teljes testet igénybevevő és megmozgató élmény. Pontosan úgy kell állnod, hogy a kezed stabilan és koncentráltan tartsd, de elég lazán ahhoz, hogy ne remegjen. Lélegezz, készülj fel mentálisan a hangra és a villanásra, és óvatosan nyomd meg – ne húzd meg – a ravaszt. Még a legkisebb fegyver is többet rúg vissza, mint gondolnád. A legtöbb játékban ez az egész műveletsor és előkészület egyetlen gombnyomásra, esetenként kettőre redukálódik.

Az újratöltés hasonlóan leegyszerűsített. Egy pisztoly újratöltéséhez egyetlen gombot kell megnyomni a tár kioldásához, majd kihúzni az üres tárat, majd visszacsúsztatni a tárat a helyére, végül visszahúzni a csúszót, hogy egy töltényt töltsünk a fegyverbe.

Szóval a lényeg, hogy a videojátékok, főleg az arcade shooterek meglehetősen le vannak butítva a játékmenet élvezhetősége miatt. Nem mondom, hogy ez egy rossz dolog, csak érdekes belegondolni, hogy hogyan is viselkedik a kedvenc fegyverünk a Call of Duty sorozatból a játékon kívül.

Íme 5 fegyver, ami nem úgy működik a valóságban, mint ahogy azt Warzone-ban tapasztaljuk.

AK-47

Az Orosz AK-47 világ legismertebb fegyvere, így rengeteg játékban elérhető. Természetesen a játékok próbálják utánozni a fegyver agresszív visszarúgását, de pár „kiegészítő” és már úgy tartod az AK-t, mintha 20 éve szuperkatona lennél. De milyen a visszarúgás a valódi életben?

 

Nos, kicsit másabb, mint ahogy azt megszokhattuk a CoD-ban, az biztos…

Barrett M82/M107

A jó öreg 50Cal… már megszokhattuk, hogy a karakterünk átfutja vele a fél pályát, majd egy 360 quick scope-pal megöljük az ellenfelünk. Nos, ez nem így működik, ugyanis ez a fegyver kb. 13 kiló és 120 cm hosszú. Szóval nem épp arra lett kitalálva, hogy nagyobb távokat tegyünk meg vele, és hát mint a videóban is láthatjátok, még a katonáknak is meggyűlik a bajuk velük.

Való élet vs CoD

 

 

 

Hát az első klip is magáért beszél. Szerencsére a Warzone-ban már nem ilyen „erős” a Barrett, de a lényegen nem változtat.

Kar98k

A Warzone playerek egyik kedvenc mesterlövész puskája. Gyors, könnyen kezelhető, halk. Hát ez nem pontosan így működik a valóságban, ugyanis a 1,11 m hosszú Kar98k elég ütős fegyver, és mellékesen szinte sehol sem találni hangtompított Kart.

 

Diamatti/Renetti

A valódi nevén ismert Baretta 93R egy mélyen tisztelt pisztoly. Amint azt a videoban is láthatjuk, a 3-as burst még válltámasszal is nagyot rúg vissza. Most akkor képzeljük el, amikor támasz nélkül 2 ilyen fegyverrel a kezünkbe próbálunk futkorászni.

 

Minigun

Nos, a neve elég becsapós, de valószínűleg mindenki ismeri már. Akár filmekből, akár játékokból, ez a fegyver is szinte az összes Call of Duty játék részévé vált. Sokszor akár kézbe is kapjuk és cipeljük a pályán keresztül. Általában ezt a fegyvert járművekre szerelve használják és nem is csoda, hiszen egy hatalmas fegyver és működtetéséhez még egy külső akkumulátorra is szükség van.

 

Természetesen ezek a fegyverek nem azért viselkednek másképp a játékban, mert a készítők nem tudják, hogyan működnek. Hanem inkább azért, mert ezek olyan ikonikus fegyverek, hogy kár lenne kihagyni őket. A játékban viszont a valós használat nem kissé megnehezítené a játékosok dolgát.

Nektek melyik a kedvenc fegyveretek, ami „nem illik” a játékba? Jobban örülnél, ha realisztikus lenne a fegyverhasználat a játékokban?

Borítókép: Texas Plinking

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×