Rengeteg szemét halmozódott fel az évek során.

Az elmúlt időszakban többször is teljesen ártatlan CS:GO frissítéseket kaptunk kézhez, melyek látszólag semmi újdonságot nem hordoztak. Na jó, néhány lokalizációs fájl frissült, de még patch notes sem tartozott az update-ekhez, így ezt is maximum redditről tudhattuk meg.

Ám a háttérben ennél jóval több is történik, melynek jelenleg nem túl sok jelentősége van, de a jövőben akár még a játék teljesítményén és stabilitásán is meglátszódhat.

 

A CS:GO fejlesztői elkezdték kigyomlálni a fájlok közül azokat, melyeket már nem használ a játék. Ennek ékes példája a „Scaleform UI” nevet viselő régi felhasználói felület, melyet még a Panorama UI előtt használt a CS:GO. Remélhetőleg ez csak a kezdet, hiszen rengeteg már rég nem használt funkció, fájl vagy egyéb maradvány még ott figyel a játékfájlokban.

Ezek betöltése vagy az ezzel kapcsolatos hibaüzenetek folyamatos jelenléte (elég csak ránézni néha a konzolra) bizony valamilyen szinten feleslegesen is terheli a gépünket. A szemét eltávolítása akár még potenciális teljesítménynövekedéssel, simább játékmenettel is járhat majd, persze nem +100 FPS-re kell gondolni.

×