Ha a Star Trek vagy a Star Wars, az Assassin’s Creed vagy az Alien, a Marvel vagy a DC rajongója vagy, akkor ezt a gyűjteményt imádni fogod.

Ha az a fajta kocka vagy, aki szereti a legnagyobb filmes, illetve videojáték franchise-okat, akkor bizonyára jól ismered a Funko Popot is. Ezek a műanyag, stilizált figurák már szinte minden klasszikus karaktert felöleltek az évek során, és sokak szívébe belopták magukat. A chibi műfajra emlékeztető figuráknak az évek alatt óriási választáka lett, sőt már gyűjtők is vannak szép számmal, akik közül most bemutatjuk az egyik legnagyobbat.

Itt a Guinness világrekorder Funko Pop gyűjtemény.

A Tennessee állambeli Knoxville-ből származó David Mebane 2014-ben kezdte el gyűjteni a Funko Pop figurákat, és mostanra egy Guinness World Records által megerősített elismervény szerint neki van a világ legnagyobb gyűjteménye.

Összesen 7095 darabra figura kapott helyet a gyűjteményben, sőt a Mebane hetente 20-30 darabot vásárol, így valószínűleg gyűjteménye a rekord felállítása óta már meghaladta ezt a számot. A régi hálószobája szó szerint faltól falig Funko Pop.

Miért pont a Funko Pop?

Mebane ezen kívül egyéb popkultúrális csecsebecsék gyűjtője is, ahogy az ebben a videóban is látható.

 

„Miért szeretem a Funko Popot? Nos, azt hiszem, azért mert szeretem a popkultúrát. És ha van valami, ami megtestesíti a popkultúrát, akkor az a Funko Pop. Legyen szó tévéről, filmekről, pankrációról, sportról, bármiről – a Funko mindent lefed” – mondta.

Neked van otthon Funko Pop figurád? Jöhetnek a képek kommentben!

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×