Az Apple felhasználók többségének kifejezetten remek és hasznos találmány az okos asszisztens, Siri, egy nőt viszont már 10 éve miatta szívatják.

Magyarországon is bőséggel találkozni egészen érdekes, már-már vicces nevekkel, melyeket egy szeretett tárgy és/vagy alkotás után adnak a gyermekeiknek a meggondolatlansággal igencsak vádolható szülők. Esetünkben azonban másról van szó, egy amerikai hölgyet ugyanis jóval azelőtt neveztek el Sirinek a szülei, mielőtt az Apple fejlesztőiben felmerült volna az okos digitális asszisztens ötlete.

A hölgy neve 2011 előtt egészen különlegesnek hatott, 10 éve viszont leginkább már csak nevetség és poén tárgya, amit elmondása szerint kizárólag az Apple találmányának köszönhet. Ezért levelet is írt az Apple elnökének, Tim Cooknak, amiben viccesen ugyan, de beszámol az almás vezérnek a nevével kapcsolatos élcelődésekről.

Siri kárpótlás gyanánt semmi mást nem kér a vállalattól, mint hogy lepjék meg őt a 30. születésnapjára egy új laptoppal.

Helló Tim,

rögtön a lényegre térek, egy szívességet szeretnék kérni. Amint látod, a nevem Siri.

Igen, Siri. 2011-ig én voltam az a gyerek, aki nem találta meg a nevét a kulcstartón az ajándékboltban. Én voltam az a tinédzser, akinek nem tudták kiejteni a nevét a kórházban. Én voltam az a fiatal felnőtt, akinek mindig azt mondták, olyan egyedi és gyönyörű a neve.

Szerintem érted, hová akarok kilyukadni.” – írja a Telex Siri TikTokos posztja alapján.

@sirihafWhere all my Alexa and Cortanas at??? @apple @apple__blogs #siri #thirtyflirtyandthriving♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

Tim Cook ugyan még nem válaszolt neki, de nagyon reméljük, hogy sikerrel jár.

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×