Escape from Tarkov, Merto, Stalker, The Division! Egyesített hatalmatokból én vagyok, Pioner!

Ha pont azon gondolkoztál, hogy tök jó lenne egy olyan játék, ami az Escape from Tarkov, a Metro és a STALKER legjobb elemeit gyúrná egybe egy gyönyörűen kidolgozott poszt-apokaliptikus világban, akkor van egy jó hírem.

Az orosz illetőségű GFA Games Studio ugyanis egy pontosan ilyen játékot jelentett be az imént, amiben az ígéreteik alapján tökéletesen keveredik majd az mmo, az túlélés, és az egyjátékos történet. Ezek persze lehetnek nagyotmondó álmodozások is, nem ez lenne az első, sem az utolsó ilyen, azt azonban teljes bizonyossággal megállapíthatjuk, hogy egy kifejezetten gyönyörű látványhoz lesz majd szerencsénk, ha elindítjuk a Pionert.

 

A játék tényleg a legjobbakhoz nyúl ötetekért, és nem csak a fent említett három remekműhöz. A Pioner a mostanában fel-feltűnő kísérletezős PvEvP hibridek sorát erősíti (pl. Scavengers), amiben a játékosoknak egymással, egymás ellen, vagy egyedül is lehetőségük lesz játszani, ezt pedig ők dönthetik majd el.

Az alapfelütés szerint egy orosz összeomlás utáni világban, egészen pontosan egy szigeten kell túlélnünk, miközben eltűnt bajtársaink után kutatunk. Itt lehetőségünk lesz különböző laborokat, óriási épületeket, településeket is felkutatni, ahogyan egészen változatos szörnyeket és bestiákat is halomra lőhetünk. A fegyvereink teljesen testre szabhatóak lesznek, az előzetes alapján nekem kicsit a Crysis-féle rendszer sejlik fel, de a túlélést elősegítő crafting is ismerős lehet máshonnan.

A Pionerban négy különböző frakció közül választhatunk, melyek alapvetően határozzák meg a küldetéseinket és a tárgyainkat a kalandozásaink során. Egy külön PvP mód már biztosan lesz, ebben az Empty Lands-be utazhatunk, ami tulajdonképpen úgy fog működni mint a The Division Sötét Zónái, illetve ahogyan a Tarkov is, vagyis értékes zsákmányt kell szereznünk. Itt viszont akár menet közben is társulhatunk másokhoz, meg persze le is lőhetünk mindenkit, ha úgy akarjuk, elméletben tényleg csak rajtunk fog állni a dolog mikéntje.

A csapat a megjelenést 2021 végére, 2022 elejére tervezi PC-re, remélhetőleg ezen nem is kell majd odázniuk, ahogyan azért is szurkolhatunk, hogy a még látható hibáit is képesek legyenek addig kijavítani, ugyanis hiába hasonlít erre-arra, egészen izgalmasan hangzik a Pioner ötlete.

Na és neked hogyan tetszik? Teszel majd vele egy próbát?

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×