Úgy tűnik, Elon Musk szinte rendíthetetlen a Starlink projekttel kapcsolatban.

A SpaceX lenyűgöző dolgokat művel a Starlink műholdas internetszolgáltatásával. Most új németországi tesztek során még jobb eredményt értek el, mint korábban. Egy felhasználó a Redditen posztolt a Starlinkkel kapcsolatos tapasztalatairól, és lefuttatott néhány sebességtesztet.

A letöltési során pedig 542Mbps és 560Mbps sebességet értek el.

A feltöltési sebesség 38Mbps maradt, míg a ping valahol 9-13ms között volt, ami több mint elfogadható.

De itt a Starlink letöltési sebességek, a feltöltési sebességek és a késleltetések mind olyan tényezők, amelyek tetszés szerint változtathatók. A SpaceX korlátozott mennyiségű sávszélességgel rendelkezik Starlink műholdanként, így az egy adott felhasználóhoz érkező sebességek és késleltetések különböző tényezőktől függően változhatnak.

Starlink műholdprojekt vagy műholdsereg, a SpaceX űripari cég világméretű műholdas projektje, amelyet a globális internetszolgáltatás céljára indított el. Az alacsony vagy közepes Föld körüli pályán keringő műholdak segítségével nyújtott internetszolgáltatás kb. 4 milliárd ember számára valósulhat meg, olyanoknak, akiknek eddig erre nem volt technikai lehetőségük. Amennyiben elég nagy sávszélességet tudnak a projektben biztosítani, a projekt versenyképes lehet a földi internetszolgáltatókkal szemben is.

A rendszer azonban függhet a feletted keringő műholdak számától, valamint az interneten lévő szerverek közötti adatátvitelt végző földi hálózatoktól.

Így néz ki a Starlink éjszaka szabad szemmel.

 

Azért elég félelmetes lehet először látni ilyet. Sőt elméletileg itthon is látható volt, különböző csoportokba sok képet is készítettek, hogy mik lehetnek ezek a fények. Szerinted a műholdas interneté a jövő?

https://leet.hu/?s=xiaomi&post_type=product

×