Olyan nevek követték a sorban, mint Major Lazer vagy épp Travis Scott.

Ha azt mondom, hogy Christopher Comstock tegnap ünnepelte 29. születésnapját, az erős tippre a legtöbb embernek nem mond semmi. Ha azonban a művésznevét használom, sokan felkapják a fejüket, hiszen manapság is hihetetlenül népszerű DJ és zenei producer. Bizony, Marshmello is jövőre már a harmincasok táborát bővíti majd. Ennek apropóján érdemes kicsit felülni a nosztalgiavonatra és feleleveníteni a 2019-es Fortnite x Marshmello eventet.

Boldog születésnapot!

2019 elején az Epic Games és Marshmello egy igazán különleges kollaborációt talált ki: ideje volt megszervezni a Fortnite első nagyszabású koncertjét. Természetesen az eventet kellően behype-olva érkeztek küldetések is, rengeteg ingyenes tartalommal ellátva a játékosokat. Február 2-án, magyar idő szerint 20:00 környékén vette kezdetét az esemény, melyen a későbbi adatok alapján több mint tízmillió felhasználó vett részt EGY IDŐBEN.

 

Mi sem bizonyítja jobban a koncert sikerességét, hogy Apple Music-en külön Fortnite playlistet adott ki Marshmello és másnap reggel az esti eseményről lemaradt felhasználóknak rendeztek egy ráadás eventet is.

A koncert előtti napokban az Epic Games már tesztelte a globális voice chat adta lehetőségeket és ezeket a hangpróbákat bizony a játék akkor éppen összes meccsében lehetett hallani. Kellemes pillanatokat szerzett így a producer a játékosoknak, hiszen teljesen élőben ment a dolog.

Travis Scott vs. Marshmello

A Travis Scott koncert után a játékosok utólag elkezdték mémbe önteni a Marshmello koncertet, hiszen Travis eventje teljesen más szinten mozgott. Míg Marshmello kis túlzással egy statikus színpadról közvetítette a muzsikát, némi vizuális effektekkel, addig Travis Scott a saját kis világába szippantotta be a karakterünket. Kétségtelen, hogy technikai szinten nem lehet egy kategóriába említeni a kettőt, de ne feledjük, hogy Marshmello koncertje és annak sikeressége kellett, hogy létrejöhessen a többi hasonló esemény.

Ráadásul meglepően jól teljesített a Marshmello koncert is. Bár kicsit kevesebb bevételt hozott, mint a Travis Scott esemény, így is szorosan mögötte találhatjuk meg a sorban és megelőzi még a DC kollaborációkat is. Nincs oka szégyenkezni utólag sem az Epic Games-nek, sem a producernek, kiválóan alapozták meg a Fortnite későbbi, zenés eseményeit.

Visszatér-e valaha a skin?

A mai napig téma a közösségi csoportokban, hogy mikor jön vissza Marshmello, ha egyáltalán valaha visszajön. Ehhez egészen a v12.50-es Fortnite verzióig kell visszakanyarodnunk. Bekerült több, Marshmellora utaló új szövegfájl és kép a játékba a v12.50-es frissítést követően.

 

Azóta eltelt egy év, de az Epic Games a legutóbbi frissítések során ismét reménysugárral kecsegtette a játékosokat. A Bundle megjelent a Fortnite hivatalos API-jában, illetve a skinek is frissültek az új Item Shop designra. Papíron bármikor visszatérhetnek a kozmetikai tárgyak és feltehetőleg az Epic Games-nek tervei is vannak velük, hiszen máskülönben nem tette volna meg a fenti lépéseket. A pontos időpontot azonban csak ők tudhatják.

Ti tomboltatok annak idején a koncerten? Jöhetnek a saját képek, videók kommentekben!

https://leet.hu/?s=steelseries&post_type=product

×