Egy kis csapatmunkával hamar meglehet a jutalom.

A múlt héten megérkezett, v16.40-es Fortnite frissítésben találtak egy megszerezhető ernyőt. A szezonálisan megszerezhető gliderek mellett nagyon ritkán extra játékmódban is kapunk ilyeneket, így zsebelhettük be a John Wick, a Mando féle Beskar vagy épp a Storm Kinges ernyőket is az elmúlt évek során. Ezek alapján számítani lehetett, hogy valamilyen egyedibb, limitált idejű mód érkezik a Fortnite-ba.

Sokan múlt csütörtökre várták az „Daybreak” kódnéven futó LTM-et, de egészen tegnapig kellett várnunk arra, hogy az Epic Games megnyomja a nagy piros gombot. A publikus név végül „Impossible Escape” lett és kapásból kétféle verzióban is megtalálhatjuk. A PvE variánsban a játékosok nem tudják megölni egymást, míg a PvP módban ez a védelem ki van iktatva.

 

A játékmód kapott egy pofás trailert is a fejlesztőktől, nem mondhatjuk, hogy félvállról vették volna a dolgot.

Impossible Escape – A játékmód lényege

A játékmód nem a klasszikus battle royale módot dolgozza át, ahogy pl. a John Wick LTM tette, hanem teljesen új megközelítésből megy a dolognak. A cél a szigetről való kijutás, melyben egy helikopter lesz majd a segítségünkre, ám hosszú addig még az út.

A térkép

Akár squadban, akár soloban indulunk neki, a kezdéskor egyedül leszünk. A teljes csapatokat is szétszórja az Epic Games a szigeten, így meccs közben kell majd összeszednünk a többieket vagy ha akarjuk, akkor akár másokkal is alkothatunk csapatot. Erre a dedikált emote wheel lesz a segítségünkre, az egyik emote segítségével egy másik játékossal lepacsizva csapattársak lehetünk, míg a másikkal kiléphetünk a jelenlegi csapatunkból.

A két interaktív emote

A térképen távcső ikonnal látjuk a tornyokat melyekre felmászva extra információkat kapunk a térképen, láthatjuk a járművek helyét, ládákat. No de vissza a lényegre!

Köd

A helikopter csak akkor tud felszállni, ha mind 4 alkatrészt megkeressük hozzá a szigeten, majd ezeket szépen oda is visszük beszerelni. A helikoptert és az alkatrészeket is NPC-k őrzik. Az alkatrészek három slotot foglalnak el az inventory-ból, így érdemes a zsákmány megszerzése előtt ezt figyelembe venni. A napszakok is változnak, többször száll le köd is a pályára, így nem árt óvatosnak lenni. Az alkatrészekre véletlenszerűen is rátalálhatunk, de a narancs szövegbuborékkal jelölt NPC-k némi raptorkarom ellenében megmutatják ezek helyét a térképen, így nem kell felesleges köröket bejárnunk.

Már csak egy alkatrész kell

Érdemes lehet magunknál tartani egy benzineskannát is, néha nem elég az üzemanyag a célba való eljutáshoz. Az utolsó alkatrész beszerelése előtt nem árt lecsekkolni, hogy ellenséges squad nem kempeli-e a helikoptert, sajnos ez is előfordulhat.

Nem rossz ötlet először kipróbálni a PvE verziót, de jelenleg a PvP változat sem sokkal másabb, a játékosok nagyon kevés része érti a játékmód lényegét. Előfordult, hogy teljes squadok maradtak le a helikopterről, mert teljesen másik felén voltak a pályának és fogalmuk sem volt mit csinálnak.

A jól eső jutalom

PvE módban egy Loading Screent zsebelhetünk be, míg a PvP mód esetén a fentebb említett esernyő lesz a jutalmunk. Az LTM jellegéből adódóan nem biztos, hogy olyan sokszor visszatér majd, így ha nem akarsz lemaradni az „exkluzív” tárgyról, akkor irány megjavítani azt a fránya helikoptert!

Sok szerencsét kívánunk!

https://leet.hu/?s=steelseries&post_type=product

×