Úgy tűnik, hogy az Apple nagyra tör az saját gyártású processzoraival.

A Bloomberg friss jelentésében új részleteket tudhatunk meg arról, hogy valószínűleg mit fogunk látni, amikor az Apple chip a Mac termékcsalád többi tagjára is kiterjed. Az Apple állítólag egy teljesen új, 40 magos Mac Prón, egy magasabb kategóriájú Mac Minin és más egyéb eszközökön dolgozik.

A jelentéséből új részleteket tudhatunk meg arról, hogy mire számíthatunk a teljes Mac-családban, beleértve a Mac Prót, a Mac Minit és a többit.

Következő generációs Mac Pro

Ami a csúcskategóriát illeti, Gurman forrásai szerint az Apple egy 40 magos Mac Pro processzoron dolgozik. Izgalmas lesz látni, hogy az Apple új processzorai milyen elképesztő teljesítményt képesek nyújtani. Egy 20 magos chip is készül, ami pedig a GPU-t illeti, a lehetőségek között 64 vagy 128 mag szerepel majd.

A Jade 2C-Die és Jade 4C-Die kódnevű, újratervezett Mac Pro a tervek szerint 20 vagy 40 számítási magos változatban érkezik majd, amely 16 vagy 32 nagy teljesítményű magból és 4 vagy 8 „nagy hatékonyságú” magból áll. A lapkák a grafika terén is tartalmaznának 64 magos vagy 128 magos opciókat. A számítási magok száma meghaladja a mai Intel Mac Pro lapkák által kínált 28 magos maximumot, míg a magasabb szintű grafikus lapkák az Advanced Micro Devices Inc. által jelenleg gyártott alkatrészeket váltanák fel.

A jelentés szerint az új Mac Pro „a tervek szerint jövőre érkezik”.

High-end Mac mini

A megfizethetőbb oldalon az Apple egy nagyobb teljesítményű Mac Minin is dolgozik. Tavaly ősszel az Apple bemutatta az első M1 Mac Minit, de ez 16 GB RAM-mal van korlátozva, és 8 magos CPU/GPU-val rendelkezik.

A jelentés szerint az erősebb Mac Mini ugyanazzal az Apple saját chipjével érkezik majd, mint a készülő MacBook Pro, akár 64 GB RAM-mal, 10-magos CPU-val, 16 vagy 32 grafikus maggal és kettő helyett négy portzal. Az új chip a magasabb kategóriás Mac Mini és a közelgő MacBook Pro modellekben egy fejlettebb neurális motorral is rendelkezik majd.

Azonban egy jelentés szerint az új Mac Mini megjelenése nem biztos: „Az Apple késleltetheti vagy törölheti az új mini megjelenését – ahogyan azt a múltban is tette -, de végül a vállalat valószínűleg lecseréli a most forgalmazott, Intel processzorral felszerelt változatot.”

Mindenesetre kíváncsian várja a techvilág az Apple újítását.

https://leet.hu/?s=xiaomi&post_type=product

×