Magyarország is azon országok közt van, ahol a jövőben olcsóbban lehet majd feliratkozni az egyes Twitch csatornákra, mint eddig.

A Twitch nemrég bejelentette: a platform történetének egyik legnagyobb változását hajtja végre a feliratkozásos rendszer tekintetében. Ez segít majd az alkotóknak egy nagyobb globális közösség felépítésében.

Létrejön a helyi sub árszabás, vagyis a feliratkozás több országban csökken.

Twitch feliratkozás – Az alapelvek és a változás hajnala

Azon felül, hogy a Twitch feliratkozás feltüzeli a közösséget és segíti a tartalomgyártókat, néhány izgalmas emote-tal is kiegészíti a Twitch chat-élményt. A feliratkozásnak fontos szerepe van a közösség építésében. A Twitch azonban régóta hallott panaszokat arról, hogy mivel a világon mindenhol egyforma a feliratkozás ára, ezt nem minden országban tudják hasonlóan megfizetni.

A Tier 1 előfizetés ára nagyjából mindenhol megegyezik: 4,99 dollár. Az árszabás sok esetben egyes országokban gondot jelenthet, az árfolyamoktól függően. Ezzel pedig nehezebb lesz az alkotók számára a közösségépítés is.

A Twitch szerint az aktív felhasználók aránya Európában vagy Ázsiában, akik előfizetéssel támogatják az alkotókat, nagyjából 50%-kal alacsonyabb Észak-Amerikához képest. Latin-Amerikában közel pedig 80%-kal alacsonyabb.

Itt az ideje a nézők lakhelyéhez igazodó előfizetési árazásnak.

Bemutatkozik a helyi előfizetéses árképzés

Az elkövetkező hónapokban a Twitch a legtöbb országban az országhoz igazítja az előfizetések árát, ami vonatkozik a meglévő, az új és az ajándék előfizetésre is. Az ár jobban illeszkedik majd a helyi átlagfizetéshez. Az akció során először Mexikóban és Törökországban csökken az ár, 2021. május 20-tól.

Mexikót és Törökországot Ázsia, Latin-Amerika, a Közel-Kelet, Afrika és Európa legtöbb országa követi 2021 harmadik negyedévétől kezdődően.

Ebbe beletartozik Magyarország is.

A Twitch elmondta: folyamatosan frissíti az információkat arról, hogy mikor melyik országban alakítják át a feliratkozások árait.

A legfontosabb, hogy az Egyesült Államokon kívüli országok túlnyomó többségében csökkennek az előfizetési árak. Ez azt is jelentheti később, hogy egyes országokban, illetve egyes csatornák esetében eltérnek majd az árak. Már alig várjuk, hogy beinduljon a VPN, hogy mindenki olcsóbban tudjon feliratkozni.

Mindenesetre a magyarok talán év végén könnyebben tudják majd támogatni kedvenc csatornájukat. Hogy pontosan mikor és mennyivel csökkennek az árak, azt egyelőre nem lehet tudni, hiszen az árakat az országhoz igazítják majd.

Te örülsz a változásnak?

https://leet.hu/?s=xiaomi&post_type=product

×