Állandó mókázást keresel, de nem feltétlenül fizetnél ki 20+ ezer forintot egy játékért? Jelenleg ez a 10+1 legjobb teljesen ingyen elérhető játék, amit találhatsz.

A Ubisoft használja a legtöbbet – szóban és gyakorlatban egyaránt -, azonban nem ő a legjobb benne, mi az?

Hát a szolgáltatás alapú játékok! Legalábbis ezt szokás mondani rájuk még amellett a megjegyzés mellett, miszerint ha valami ingyen van, akkor bizonyosan te vagy az áru. Ez persze egy ingyenesen elérhető játékok esetében azért másképp néz ki, mint tegyük fel egy közösségi oldalnál, hiszen az ingyenességnek maximum a mikrotranzakció a legnagyobb ára, míg a legkisebbek a reklámok.

Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lennének jó, vagy több példával élve akár kiváló programok, sőt, azt vettem észre, hogy az ingyenesen játszható játékok sokszor még jobbak is, mint a fizetős társaik. Jó, nyilván a szempontok is mások, az például azonnal -20% a végső értékelésből, ha egy teljes áru cucc még grátiszba mikrotranzakciókat és/vagy alapvetően épül a szolgáltatás modelljére.

Na, de mindegy is, mert most azokat a játékokat szedtem úgyis össze, amik nem csak ingyen pörgethetőek, de még bátran ajánlani is tudom őket – akár állandó időtöltésre.

1. Counter Strike: Global Offensive

A CS:GO messze az egyik legjobb csapat alapú taktikai lövölde nagyjából úgy az egész világon, amivel pörgethetjük – méghozzá egy jó ideje már ingyen. Sőt, ha csapatunkkal elég jók vagyunk akkor akár több versenyre is nevezhetünk, ahonnan értékes nyereményeket vihetünk haza, ha pedig még annál is többre vágyunk, és megvan hozzá a kellő eltökéltség is, esportba is belekóstolhatunk.

2. Neverwinter

Imádod a D&D-t? Az oviban az eredeti Neverwinter Nights logója volt a jeled?

Akkor a teljesen ingyenes Neverwinter a te játékod! Tele van akcióközpontú harcokkal, kihívást jelentő dungeonokkal és csodálatos felfedezésre váró helyszínekkel, egy egészen kiváló RPG. Emellett fantasztikus Forgotten Realms ömlengés is: találkozhatunk például RA Salvatore Drizztjével és a Baldur’s Gate-ből ismert Minsc-kel is.

3. Apex Legends

Ha valaki legalább hallomásból nem ismeri az Apexet, az szinte teljesen biztos, hogy barlangban élt valahol Mongóliában, esetleg Tibetben. Az Apex az egyik legjobb multiplayer FPS és battle royale, ami a hero shootereket ötvözte a Fortnite által tökélyre járatott formulával.

Maga a fejlesztőgárda a biztosíték a minőségre, hiszen akkor még más néven, de nekik köszönhettük anno a Medal of Honor: Allied Assault-ot, többek közt a Call of Duty 1-2-4-et és a Titanfall-t is, ez utóbbiból nőtte ki magát egyébként az Apex.

4. League of Legends és Valorant

A Riot két címét egyetlen pontba sűrítem be, hiszen minőségben nagyon közel áll a kettő egymáshoz. A stúdió egészen magasra tette a lécet mind a két fő alkotásával. Míg a LoL a moba műfajában a király, addig a Valorantnak nagyon nincs is ellenfele, hiszen hiába hasonlítjuk a szintén taktikai CS:GO-hoz, megannyi aspektusban eltérnek egymástól – pont mint a Fortnite és a Warzone.

A Riot mindkét játékával rendkívül magasra tornázta a minőségbeli lécet, ember legyen a talpán, aki harcba bocsátkozik bármelyikkel. Hamarosan pedig a bunyós játékokban is megmérettetik magukat.

Bevezető az Esportba: League of Legends

5. Destiny 2

A Bungie rendkívül jól döntött, amikor a Destiny ingyenessé tétele mellett tette le a voksát. Látszik is, hiszen a játékosbázisa egészen stabil, amit az ingyenesség mellett a folyamatosan érkező kiegészítőknek, a kiválóan felépített világának, a világelső gunplay-nek és loot-rendszernek is köszönhet. Mindezek összessége miatt pedig egyáltalán nem is csoda, hogy mindig visszatérünk bele.

https://www.youtube.com/watch?v=cthLUnEqT5k

6. Scavengers

A Halo fejlesztését a Bungie után a 343 csapata vette át, akikből páran kiválva megalapították a Midwinter Games-t, akiknek legelső alkotása könnyen lehet, hogy óriási siker lesz.

A Scavengers egy egészen rendkívüli alkotás, ami a legnépszerűbb játékelemeket ötvözi egy egészben. A túlélő, looter-shooter-rpg-battle royale egy PvEvP mókázás, ami jelenleg a korai hozzáférésben leledzik. Mindez persze senkit ne tévesszen meg, a Scavengers tényleg egy kiváló cucc, amiben egyetlen rossz dolog, hogy PC-re érhető csak el. Egyelőre.

7. Warzone

Nagyon sok csúnya szót mondhatunk az Activision-re, de azzal nem vádolhatjuk őket, hogy ne tennének meg mindent azért, hogy sikeresen tartsák az egyik legjobb BR-t. A Warzone tavaly év elején-közepén jelent meg kisebb szivárgás után kvázi a semmiből és tarolta le az egész battle royale műfaját.

Sokat nem is tudnék ehhez hozzátenni: ha szereted az FPS-t, akkor bizonyára nincs bajod a CoD-dal sem. Ha pedig mindezek tetejébe a BR-től sem ódzkodsz, akkor tuti, hogy ez lesz a te játékod. Csak készülj fel, hogy a háttértárad kicsit nyöszörögni fog tőle…

https://www.youtube.com/watch?v=oPEDbmP-Lx4

8. Fortnite

Fortnite. Ennyit mondanék is bőven elég lenne, hiszen nem csak a videojátékos szféra, de lassan a teljes popkultúra megkerülhetetlen alakja, jelensége lesz.

A Fortnite-tal mindenki játszik: kicsi, még kisebb, nagy és még nagyobb egyaránt. Ez persze nem is olyan nagy csoda, hiszen az Epic Games-nek akkora előnye van az ipar többi szereplőjéhez képest, ha multiplayer játékokról van szó, melynek talán egyetlen mutatója a világ egyik, ha nem a legsikeresebb játékának sikere lehet csak.

9. World of Tanks

Tudom-tudom, sok helyütt még a csapból is a World of Akármi folyik, de a tankos lövöldözés tényleg egy szórakoztató darab. Mondjuk máshoz nem is volt még nagyon szerencsém, mindenesetre azzal azért tisztában vagyok, hogy ez az alfa és az omega, meg ezzel is játszanak talán a legtöbben.

Kikapcsol, szórakoztat, és ugyan a többi mikrotranzakciós játékhoz hasonlóan nagyon az ember zsebébe akar mászni egy kis extra zsetonért, valamiért rá nem lehet emiatt haragudni.

10. Warframe

Amit a Warframe csinál, arra csak nagyon kevesen képesek, hiszen már 8 éve rendíthetetlenül népszerű a nemében. Minden, ami a Destiny-ben jó, az itt mondhatni még jobb. Sokan azt mondják (nem én, eskü!), hogy a Warframe jobb folytatása a Destiny első részének, mint a Destiny 2.

Azt tényleg nem tudom, hogy ez így van-e, avagy sem, de hogy a Warframe az egyik legjobb looter-shooter RPG, az teljesen biztos, az pedig hogy még ingyenes is csak hab a tökéletes tortáján.

+1 Genshin Impact

A Genshin Impact-et egészen sokan hasonlítják a Breath of the Wild-hoz, és annyira nem is nehéz megfejteni, hogy miért. A világa hatalmas és lenyűgözően szép, melyben az akció-szerepjáték elemek mellett rengeteg nyersanyagot is gyűjtögethetünk, kézműveskedhetünk és főzhetünk, nem beszélve a rejtvényekről és minibossokról, amelyeket akár harc nélkül is legyűrhetünk.

Sajnos a játéknak akadnak olyan részei, melyekért fizetni kell, a java-része viszont bármiféle pénzköltés nélkül élvezhető.

Sajnos jó pár játék nem került fel az egyébként szűkös listára, így ha te ajánlanál még valamit, akkor azt mindenképpen tedd meg a komment szekcióban!

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×