Egy 8 éves kisfiú a teljes és valószínűleg sokat érő Pokémon-kártyagyűjteményét áldozná be, hogy megmentse vele a kiskutyája életét.

A Pokemon kártyák világszerte sokat jelentenek a gyűjtőknek, olyan sokat méghozzá, hogy néhány egészen ritka darab több millió dollárért is gazdát cserélhet. Egy amerikai kisfiú azonban hajlandó lenne megválni a saját kártyagyűjteményétől, ha azzal meg tudja menteni a kiskutyája életét.

Az NBC News 5 WCYB szerint a nyolcéves Bryson Kliemann azután kezdte el árulni a Pokemon kártyáit, hogy Bruce nevű kiskutyájánál a parvovírust diagnosztizáltak. Ez a vírus rendkívül veszélyes, és halállal is végződhet, a megfelelő kezeléssel azonban ez elkerülhető lehet – ennek költségeit viszont a család egyszerűen nem tudja kifizetni.

A kis Bryson azonban nem adja fel, és mivel tudja, hogy némelyik kártya értékes is lehet, elkezdte az út szélén és az iskolájában árulni őket.

Bryson, amint a Poké-kártyagyűjteményét árulja

„Tudom, hogy mindenki szereti a Pokémon-kártyákat, ezért úgy döntöttem, hogy eladom őket” – mondta a fiú.

A szülők, a gyermekük eltökéltségét látván elindítottak egy GoFoundMe gyűjtést a kezelések fedezéséért, az eredetileg kitűzött 800 dollárnak pedig több mint a kétszerese, összesen 1900$ jött végül össze. Ez nem csak Bryson négylábú barátjának a megmentésére és a szükséges oltásaira elég, így a fennmaradó összeget más beteg kutyák megsegítésére fogják költeni.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Bryson egyébként imádott gyűjteménye is megmaradhat, és ugyan az első napon eladott pár lapot a legfontosabbat, a leghűségesebb barátját – a saját példamutató állhatatosságának köszönhetően – nem veszítette el.

Bryson és Bruce

Forrás: Comicbook, GamingBible

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×