Masayoshi Soken, a Final Fantasy zeneszerzője először beszélt nyilvánosan a súlyos betegségéről, amiről még a kollégái sem tudtak.

A Final Fantasy XIV egyik fontos fejlesztője, a zenei munkálatokért felelős zeneszerzője, Masayoshi Soken a játék katasztrofális startja után a mai napig – sok kollégájával együtt – szakadatlanul dolgozott a játék tökéletesítésén, ami a Realm Reborn-ban csúcsosodott.

A fejlesztő azonban a Digital Fan Festival második napjának végén mondhatni váratlanul előállt, majd olyan dolgot árult el a kollégáinak és a rajongóknak, amitől a játék egyik vezetője, Naoki Yoshida producer is fékezhetetlen könnyekben tört ki.

Soken elárulta, hogy rákkal diagnosztizálták, és 2020 októberéig még a kórházat sem hagyhatta el. Ez azt jelenti, hogy sokszor a betegséggel való fájdalmas küzdelem és a kemoterápia ellenére is szakadatlanul dolgozott a játékon – méghozzá a kórházból.

Bal szélen: Soken, jobb szélen a vezető producer Yoshida

Sokent még 2020 márciusában diagnosztizálták betegségével, pont a pandémia kirobbanásakor, de akkor úgy döntött, hogy nem árulja ezt el senkinek, és nem is tette a mai napig. A zeneszerző egészen októberig a kórházban volt, viszont elhatározta, hogy nem tölti tétlenkedéssel az idejét, ezért Yoshidával és a Square Enix elnökével, Yosuke Matsudával megegyeztek, hogy folytatja a munkát.

Elmondta, hogy bár a kemoterápia fizikailag és mentálisan is kemény volt, végül sikerült befejeznie a ‘To The Edge’ című számot, amely az 5.3-as végleges patchben szólal meg. Köszönetet mondott a vezetőknek, amiért engedélyezték a munkáját, illetve a játékosoknak is, hiszen a munkából és a rajongók pozitív visszajelzéseiből merített erőt.

A játékosok várnak rá” – indokolta Soken, miért akar a kórházból is dolgozni. „A játékosok szeretnék már látni, nekünk pedig be kell fejeznünk, meg kell csinálnunk. Számomra az a legjobb gyógyír, ha láthatom a játékosok örömét.”

Soken pedig annyi erőt merített mindebből, hogy végül legyőzte a betegséget, és visszatérhetett ahhoz, amit imád: a játékfejlesztéshez és a zeneszerzéshez.

https://www.youtube.com/watch?v=W-ZBHbnAcTs

 

 

 

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×