Évekig chiphiány várható.

Az utóbbi időkben egyre katasztrofálisabb a helyzet PC fronton, a dráguló alkatrészárak mellett óriási hiány lépett fel, de nincs ez másképp az autóiparban sem. A félvezetőkből ugyanis óriási hiány lett, ugyanakkor korlátozottak a gyártói kapacitások, a koronavírus-járványnak köszönhetően pedig a kereslet az egekbe szökött.

Korábban az Nvidia és az Intel CEO-ja is megszólalt már a chiphiánnyal kapcsolatban, ezúttal pedig az IBM elnöke, Jim Whitehurst osztotta meg gondolatait a témát illetően. Az IBM első embere szerint nemhogy év végén nem fog visszatérni a régi kerékvágás, de még a jövő év vége is korai időpont lehet.

Whitehurst véleménye szerint még évekig kell chiphiánnyal számolni, ha csak nem tesznek drasztikus változtatásokat a gyártók.

A COVID-19 járvány önmagában elég nagy problémát jelent a gyártási munkálatokra nézve, a szakember szerint pedig az oltások ellenére sem fog egykönnyen visszatérni a korábbi állapot. Az IBM elnöke szerint ideje lenne komolyabban venni az újrahasznosítást, illetve érdemes lenne a technológiák szavatosságán is elgondolkozni és nem minden évben kiadni ugyanazt a terméket.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×