A 93 éves japán úriember megőrül az autókért és a vezetésért, amit a videojátékoknak hála újra élvezhet.

Nem is lehetne ékesebb példa arra, hogy a videojátékok imádata valóban egy kortalan dolog, mint az a 93 éves japán nagyapó, aki naphosszat képes autós versenyjátékokkal múlatni az idejét.

Az öreg persze egy ideje már nyugalmazott, azelőtt viszont – egészen pontosan az 1960-as években – taxisofőrként dolgozott Tokióban, majd a 80-as és 90-években már nagyobb teherautók volánja mögött tevékenykedett. Az öreg természetesen megannyi japán négykerekűt vezetett már, kedvence mégis a Mazda Savanna RX-7-es volt mindig, amit most 20 év után először vezetett Project Cars 2-nek és az unokájának köszönhetően.

Reflexei persze nem vetekedhetnek a fiatalabbakéval, de azért láthatólag még így is érzi a dolgot:

 

Először ugyan egy laptopon, kicsi képernyőn vágott bele a rendkívül élethű versenyjáték megismerésének, mostanra már sokkal nagyobb kijelzőn élvezheti a játék és a vezetés adta örömöket.

És bizony-bizony ő még a klasszikus, mondhatni igazi versenyző, ugyanis a sebességváltást sem automatikusan a rendszerre bízza, hanem maga végzi manuálisan.

Egyszerűen fantasztikus és egészen csodálatos, hogy ennyi idősen sem veszett el a vezetés és a sebesség iránti szenvedélye, az pedig külön öröm, hogy mindezt újra képes átélni a videojátékoknak hála. Reméljük, hogy még sokáig koptathatja a virtuális abroncsokat!

 

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×