Az Apple állítólag tárgyalásokat folytat a Ubisofttal, hogy egy hibrid játékkonzolra fejlesszenek játékokat.

Bár jelenleg az Apple a világ egy legsikeresebb technológia cége, voltak olyan termékei, amik csődöt mondtak. Ilyen volt például az Apple Bandai Pippin, ami egy mára elfeledett gaming konzol volt. Az elmúlt 25 évben azonban számos pletyka hangzott el arról, hogy az Apple továbbra is szeretne belépni a videojáték konzolok piacára. Lehet, hogy most jött el az idő?

Ez friss szóbeszéd szerint az Apple a Nintendo Switch méltó ellenfelét szeretné megalkotni.

Egy dél-koreai fórumbejegyzés szerint az Apple egy olyan hibrid konzolt tervezne, amely ötvözi az asztali és hordozható eszközök jellemzőit, és képes váltani a kettő között. A konzol egy teljesen új típusú processzort kapna, amely nem a jelenlegi A és M sorozatú chipek közé sorolható. Az új processzor nagy GPU-teljesítményt és továbbfejlesztett ray tracing funkciót tartalmaz – írja a MacRumors.

Az Apple állítólag számos játékgyártóval folytat tárgyalásokat arról, hogy az eszközre exkluzív címek készüljenek. Ide tartozik a Ubisoft is.

A pletykát természetesen nem árt fenntartásokkal kezelni, hiszen ez egyelőre nem egy hivatalos bejelentés. Ne feledjük, hogy az Apple-nek van már rossz tapasztalata ezen a piacon. Sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy az Apple inkább a jelenlegi platformjai számára nyújt majd további gamint támogatást.

Te örülnél egy Apple játékkonzolnak? Megvennéd?

A képek csupán illusztrációk.

https://leet.hu/?s=xiaomi&post_type=product

×