Játékosok, csapatok, ügynökök és pályák: minden érdekesség, egy helyen összegyűjtve.

Bár a VALORANT e-sport rétege még fiatalnak mondható, már most is számtalan elképesztő rekorddal büszkélkedhet. Ezúttal mi is ezek közül kerestük meg a legjobbakat, kezdve a leghosszabb mérkőzéstől, a legkomolyabb egyéni teljesítményeken át, egészen a legnépszerűbb pályáig és ügynökig.

Lássuk a legbravúrosabb csúcsokat!

Leghosszabb mérkőzés (58 kör)

Egy mérkőzés alapesetben 24 körig tarthat, de az sem példátlan, hogy lássunk egy-két hosszabbítást. Na de tizennégyet? Ráadásul profi mérkőzésen? Két brazil csapat, a B4 eSports és a No2B eSports összecsapásán pontosan ez történt, miután a B4 eSports 30:28 arányban nyert a First Strike Brazil zárt kvalifikációján.

Legtöbb ölés egy meccsen (49 kill)

Sajnos a fent említett meccshez nem elérhetőek a statisztikák, így csak remélni tudjuk, hogy ott sem sikerült megdöntenie senkinek az indiai Debanjan „DEATHMAKER” Das csúcsteljesítményét, aki 49 killel zárta a GodSquad és a Velocity Gaming találkozóját. Érdekesség, hogy a hihetetlen rekord ellenére is a GodSquad maradt alul, 21:19-re kaptak ki a Velocity-től, mégpedig a TEC Challenger Series felső ági döntőjében.

Legtöbb ölés összesen (3,917 kill)

A TSM szupersztárja, a VALORANT történetének eddigi egyik legjobbja, Matthew „WARDELL” Yu már közel négyezer ölésnél jár profi versenyeken. A híres Jett-Operator játékos 0.93-as KPR-rel (Kills per round – Körönkénti ölések) rendelkezik, előnye pedig még meggyőzőbb, ha azt is figyelembe vesszük, hogy 500 körrel kevesebb játszott, mint a 2. és 3. helyen álló Sentinels-játékosok, Hunter „SicK” Mims és Shahzeb „ShahZaM” Khan.

Leghosszabb győzelmi széria (102 mérkőzés)

Korábban egy külön cikkben is beszámoltunk a Vision Strikers elképesztő teljesítményéről, ami egy brutális veretlenségi szériát foglal magába, százkettő győzelemmel és négy döntetlennel. A győzelmi sorozat 2020. június 6-tól egészen 2021. április 15-ig tartott, amikor a VCT Korea Stage 2 Challengers során 2:1-es vereséget szenvedtek az F4Q ellenében.

Legtöbb megnyert verseny (17)

Természetesen, ha megnyersz zsinórban 102 mérkőzést, akkor azzal jó néhány eseményt is a magadénak tudhatsz, így a Vision Strikers sem áll rosszul aranyérmek tekintetében. Összesen tizenhét versenyt nyertek meg, közte a VCT Stage 1 Masters Korea, a First Strike Korea és az Extreme Masters Asia Invitational tornákat, és a játékosok már 158 ezer dolláros össznyereménynél tartanak.

Legnépszerűbb ügynök (73.50% pick rate)

A VALORANT eddigi története során már több ügynök is kiérdemelhette a legerősebb és legjátszottabb jelzőt, gondoljunk csak a megjelenést követő Sage dominanciára, a Jett-Operator kombinációra, vagy az elmúlt időben látott Astra és Viper felemelkedésre.

Akad viszont két karakter, amely folyamatos népszerűségnek örvend, ezek pedig Omen és Sova. Kettejük párharcát, ha nem is sokkal, de előbbi nyeri, amely a profi mérkőzések 73.50%-án kerül elő, szemben az orosz ügynök 73.19%-os pick rate-jével.

Legnépszerűbb pálya (8,641 mérkőzés)

Ascent nem játszható a kezdetektől, hiszen akkor még csak Bind, Haven és Split állt rendelkezésre. Ettől függetlenül az olasz Velence által inspirált pálya hatalmas közkedveltségnek örvend, hiszen az eddigi profi mérkőzések 30.47%-ának Ascent adott otthont. A második helyen Bind (26.23%) érkezik, a dobogó alsó fokát pedig Haven (22.46%) foglalja el.

Számotokra melyik rekord bizonyult a legérdekesebbnek? Írjátok meg kommentben!

×