Lady Dimitrescu hiába csak az egyik rémsége a legújabb Resident Evil-nek, mégis ellopja a show-t. Most pedig mindent megtudhatsz a robosztus vámpírnőről.

Ethan Winters élete nem csak játék és mese. Miután túlélte a Resident Evil 7-beli Baker-ház rettenetes borzalmait, úgy tűnt, hogy végre valahára visszatérhet a korábbi normálisnak mondható életéhez. Aztán egyszer csak maga Chris Redfield kopogtatott be hozzá, hogy egy új küldetéssel tegye még elviselhetetlenebbé hősünk napjait.

A Resident Evil Village-ben egy egészen különös kelet-európai faluba utazunk, ahol különféle rémségeket, köztük is vérfarkasok, boszorkányok és vámpírok garmadáját kell a másvilágra küldeni. Na meg persze ott van még Lady Alcina Dimitrescu, az robosztus vámpírnő, aki már a bemutatkozása pillanata óta lázba tartja a geek közösségek egy bizonyos részét (90%-át kb.).

De ki is ő, és mit érdemes mindenképpen tudni róla, mielőtt karóba húznánk számításait?

Nem egy törékeny teremtés, de mekkora is valójában?

Mielőtt a Capcom felfedte volna a kilétét, a hölgyet csak „Magas Vámpír Lady-ként” emlegették a közösségi médiában. Nyilván nem is véletlenül, hiszen közel 3 méter magas, egészen pontosan 289 cm. Ezzel pedig magasabb, mint Robert Wadlow, a valaha élt legmagasabb ember a világon, aki a 272 cm-ével egy időben a ‘Ringling Brothers nevű cirkusszal is turnézott – látványosságként.

A Resident Evil sorozat legelső vámpírja

Nem csak a külseje teszi Lady Dimitrescut különlegessé, ugyanis ő az első vámpír is a franchise 25 éves történetében. A Resident Evil eddig a pontig nagyrészt elkerülte a klasszikusnak (Universal-isnak) mondható szörnyeket, akik helyett inkább zombikkal és laboratórium szökevényekkel, esetleg fanatikus őrültekkel ijesztgetett.

Dimitrescu megjelenése mindenképpen előrelépés, azonban kevesen tudják, hogy az kísérletezés alapötletét a Resident Evil 4 egyik, de végül kivágott rémsége szolgáltatta, egy kampós kezű szellem. Sokat persze így sem bíztak a véletlenre, hiszen a kastély kísértetiesen hasonlít az első részben is látotthoz, ahogyan a falu is a negyedikhez, míg Dimitrescu hasonló funkciókat tölt be, mint a második felvonás Tyrantja.

Drakula ellentéte

Lugosi Béla, a leghíresebb Drakula - Milyen ember rejtőzött a maszk mögött? - Love My L!fe

Van egy másik híres, a legendák szerint hórihorgas vámpír, aki egy hasonlóan fényűző kastélyban várja a mit sem sejtő áldozatokat. Ő nyilván nem lehet más, mint a híres Drakula gróf, aki nagyvásznon a magyar származású Lugosi Béla személyével forrt elválaszthatatlanul össze.

Dimitrescu házát azonban csak nők lakják. „Lady Dimitrescuval, mint a szekta vezetőjével egy totális női hierarchiát hoztunk létre” – mesélte Morimasa Sato, a Resident Evil Village rendezője az IGN-nek. „A férfiak vérét ezek a nők szívják ki, ezzel pedig tulajdonképpen Drakula ellentétei.”

Dimitrescu lányai – Lewd Sisters

How To Cosplay Lady Dimitrescu's Daughters From Resident Evil Village | Cosplay Central

Ahogyan említettem, nem Lady Dimitrescu az egyetlen vámpír a játékban. Három vérszívó segítője is van, akiket lányaiként emleget, ők a Lewd Sisters. Míg Dimitrescu leginkább eleganciát, kifinomultságot és erőt sugároz, addig Bela, Cassandra és Daniela inkább groteszk képet festenek a mosolygó és vérrel borított arcukkal és hivalkodó ruháikkal.

Dimitrescuhoz azonban rajtuk keresztül vezet az út, de jobb óvatosnak lenni. Ezek a törékenynek tűnő vámpírok nem csak éles fegyverekkel vannak felvértezve, hanem képesek még ocsmányabb alakot is ölteni.

A magyar kapocs

Tomonori Takano művészeti vezető szerint a mindenkit megbabonázó Dimitrescut részben egy valós személy, a magyar Báthory Erzsébet ihlette, aki nők százait kínozta és gyilkolta meg az 1500-as évek végén, az 1600-as évek elején. A legenda szerint Báthory azért fürdött fiatal, szűz lányok vérében, mert azt hitte, hogy ez megállítja az öregedését. Ezeket később persze semmivel sem tudták ténylegesen bizonyítani róla, sőt, a rémisztő legendája azért bőséges inspirációval szolgált.

Egy másik ihletője a japán internetes mendemonda, a Hashaku-sama volt, egy széles karimájú kalapot viselő, két méter magas gonosz szellem, aki fiatal férfi áldozatait úgy csalogatja magához, hogy szeretteik hangját utánozza. Ahogyan Dimitrescu összes áldozata is férfi, sokuk holtteste pedig a kastélyát díszíti – Sato szerint „vértől kiszipolyozva, sovány madárijesztőnek tűnnek”.

A Dimitrescu név eredete

Casa Vlad Dracul (Sighisoara, Románia) - Értékelések

Nem meglepő, hogy a vámpírhölgy neve ugyancsak Kelet-Európába vezethető vissza, jól gondolod: Erdélybe. A néhai magyar terület volt az otthona annak II. Vladnak – a brutális Havasalföldi fejedelemnek, akit Karóbahúzónak is neveztek a korában, emellett pedig ő ihlette Bram Stoker Drakuláját is.

A „Dimitrescu” név Demeter, az aratás, a gabona és a termékenység görög istennőjének nevéből is eredhet, ami azért is logikus, mert a hölgy egy földművesekből álló falu felett uralkodik és terrorizál. Érdekes módon Bram Stoker regényében Drakula a Demeter nevű hajón utazik Angliába.

A rettenet megtestesítői

Lady Dimitrescu hangját Maggie Robertson színésznő adja, akinek ez az első videojátékos szerepe, de egészen nagy kiugrási lehetősig is egyben. Ezzel szemben az ikonikussá váló karakter megjelenését már Helena Mankowska lengyel színésznő adja, aki egyik napról a másikra a Resident Evil sorozat egyik legnépszerűbb és legismertebb arcává vált.

Most pedig már mindent tudsz a rettenet megtermett hölgyéről, akivel ha bátrabban nem is, de alaposabban veheted fel a harcot.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×