Randy Pitchford, a Gearbox vezérigazgatója kvázi megerősítette, hogy a Borderlands 4 fejlesztés alatt áll.

A Gearbox jelenlegi fejlesztőcsapata a hírek szerint összeállt, hogy nekiálljanak a következő Borderlands játéknak. A Gearbox vállalat ugyanis most 53 új alkalmazottat állít csatasorba egy fejlesztéshez. Randy Pitchford, a Gearbox vezérigazgatója a Twitteren azt mondta, hogy a stúdió nagy dobásra készül.

Sok kétség nem fér hozzá, hogy a meg nem nevezett projekt a Borderlands 4.

„Olyan csodálatos címen dolgozunk, amely remélem, meglepetést és örömet szerez mindenkinek. Ha valaki részt akar venni egy Borderlands akcióban, most egy „nagy dobáson dolgozunk” – mondta Pitchford.

Miután az Embracer megvette a Gearbox stúdiót, a csapat 363 millió dolláros támogatást kapott a jövőbeli projektek finanszírozásához. A Borderlands 4-nek egyébként már megvan a kiadója, a 2K Games személyében, a korábbi sikerek alapján a Borderlands 4 pedig Epic Store exkluzív lesz.

A Borderland 4-gyel kapcsolatban azonban eddig csak néhány dolog világos. Az biztos, hogy következő generációs élményre számíthatunk, az Unreal Engine 5 funkcióival, és kizárólag az Epic Games Store-ban lesz elérhető PC-n. Randy Pitchford arra is utalt, hogy az Embrecernek köszönhetően több projekt is támogatást kapott, így érdekes lehetőségek elébe néznek.

„Új IP-t indíthatunk, gyarapíthatjuk hihetetlenül tehetséges csapattagjainkat, és kiaknázhatjuk a világ szórakoztatására irányuló küldetésünk új lehetőségeit. Rajt” – tette hozzá. Ne feledjük el azt sem, hogy közben készül a Borderlands mozifilm, amit nem mellesleg Magyarországon forgatnak.

A korábban felröppent spin-off pletykákra a Randy Pitchford azt mondta:

„Olyan pletykákról hallok, hogy a Gearbox egy másik Borderlands játékot (vagy egy új spin-off játékot) fejleszt együtt valakivel. Ezek a pletykák NEM igazak. A Gearbox a Borderlands franchise jövőbeli játékának egyedüli fejlesztője, co-development nélkül.”

Te várod az új Borderlands játékot?

×