A gyártókat már értesítették a kutatók.

Bizonyára mindenki emlékszik 2018 januárjára, amikor napvilágra kerültek a Spectre és Meltdown hibák, melyek Intel, AMD és néhány ARM processzort érintettek. Nem kell szépíteni a dolgot, több millió eszköz lett egy csapásra sebezhető. Nehéz kihasználni ezeket a réseket, de védekezni is nehéz ellenük, hiszen hardveres szintű sebezhetőségekről beszélünk.

Több biztonsági szakértő is állítja, hogy nem is egy, hanem kapásból három friss sebezhetőséget is találtak az Intel és AMD processzoraiban is. Az amerikai Virginiai Egyetem és a Kaliforniai Egyetem kutatói egy közös cikkben publikálták a felfedezésüket. Az új módszer ellen nem használnak az eddig kidolgozott védelmi mechanizmusok.

Az Intelt és az AMD-t is érinti a sebezhetőség

Jó hír, hogy hackerek nagy valószínűséggel nem tudtak eddig ezekről a hibákról, így megtámadni sem tudják a gépeinket. A kutatók áprilisban tájékoztatták a CPU gyártókat és csak júniusban leplezik le a pontos részleteket egy biztonsági konferencián. Így remélhetőleg addigra a vörös és kék óriás is kidolgoz valamilyen védelmi mechanizmust szoftveres oldalról. 

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×