Újabb rossz hír a tech világnak, vajon így az Intel is késleltetni fogja a termékeit?

Úgy tűnik, hogy a Zen 3+-ra épülő Ryzen 6000 processzorok nem érkeznek meg 2021-ben, és most újabb találgatások láttak napvilágot arról, hogy az AMD ehelyett a Ryzen 5000 XT CPU-kra támaszkodik majd. Mégpedig azért, hogy még idén új lehetőségeket kínáljon a vásárlóknak.

A pletykák szerint felfrissített AMD Ryzen 5000 XT esetében a fogyasztók az órajelek növekedésére számíthatnak.

A Wccftech nevű techoldal beszámolója az ExecutableFix nevű Twitter-felhasználót idézte, aki szerint az AMD Ryzen 6000 Warhol sorozat a kiszivárgott vállalati útiterven kívül még sehol sem jelent meg.

Egy másik iparági bennfentes azt állította, hogy az AMD törölte a Warhol processzorokat, de a Zen 3 architektúrán alapuló frissítés érkezik. Az említett chip állítólag az AMD Ryzen 5000 XT, amely a 7 nm-es processzormeghajtási csomópontot használná. Mindezen bennfentesek úgy vélik, hogy a „Warhol” kódnevű, Zen 3+-ra épülő Ryzen 6000 CPU-kat törölték, miután eltűnt a vállalat kiszivárgott útitervéből.

Az általános vélekedések szerint a Ryzen 6000-es chipek 2022-ben jelennek meg Zen 4 CPU-ként. A fent álló CPU hiány miatt az AMD úgy döntött, hogy kihagyja a Warhol CPU-kat. Azért hogy a következő generációs AM5 platformra koncentráljon, amely a Zen 4 alapú 5 nm-es Raphael Ryzen CPU-kat tartalmazza.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy ezek csak találgatások. Továbbra is nagy a valószínűsége annak, hogy az AMD bejelenti a Ryzen 6000 CPU-kat, hiszen a múltban a Ryzen 3000 Refresh-t csak napokkal a hivatalos megjelenés előtt jelentette be.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×