Ha a játékosok nem engedélyezik a funkciót, nem használhatják a voicechatet.

A Riot Games elkezdi rögzíteni a játékon belüli hangkommunikációt a Valorantban, azzal a szándékkal, hogy felmérje és moderálja a mérgező viselkedést a játékban. A League of Legends fejlesztője pénteken jelentette be az új szabályzatot a játékosoknak írt levelében.

A Valorant az egyetlen játék, amelyben a Riot jelenleg rögzíti és felülvizsgálja a hangosbeszélgetést. A Riot azt mondta, hogy csak akkor hallgatja meg és vizsgálja felül a hangnaplókat, ha egy játékost jelentenek. Azoknak a játékosoknak, akik nem szeretnék, hogy a hangcsevegésüket rögzítsék, lehetőségük lesz teljesen kikapcsolni a hangcsevegést.

Ha a voicechat be van kapcsolva, a kommunikáció automatikus rögzítésre és moderálásra kerül.

Az új irányelv egy lépés a Riot azon törekvésében, hogy a Valorant olyan játékká váljon, amely „mindenki számára biztonságos és befogadó” – mondta a vállalat.

Ez a probléma nem egyedülálló a Valorant esetében, és nem is ez az első alkalom, hogy a Riot megpróbálja moderálni a mérgező viselkedést a játékközösségekben; a League of Legends hírhedt erről. Így nem volt meglepő, amikor a játékosok – és a Riot fejlesztői – szexizmusról, rasszizmusról és zaklatásról számoltak be a Valorantban. Nem sokkal később a Riot ígéretet tett a játékosoknak, hogy dolgozni fog az ilyen jellegű viselkedés elleni küzdelemben.

A játékosok felvetései a felvételekkel kapcsolatban

2020-ban a Sony-t kritizálták egy hasonló funkció bevezetése miatt, amely lehetővé tette a vállalat számára, hogy rögzítse a voicechat-et „moderációs felülvizsgálat céljából”. A probléma nem feltétlenül az volt, hogy a Sony rögzítette a hangchatet, hanem inkább az, hogy a rendszer nem volt egyértelműen elmagyarázva. A játékosok adatvédelmi aggályokat vetettek fel, egyesek attól tartottak, hogy a Sony folyamatosan aktívan figyeli a hangos csevegést. Később a Sony tisztázta, hogy a hangcsevegés felvételeit csak a panaszok felülvizsgálatára használják fel.

Úgy tűnik, a Riot előre látja a hasonló aggodalmakat, és közvetlenül foglalkozik ezzel; végül is a vállalat már foglalkozott olyan játékosokkal, akik megkérdőjelezték a Vanguardot, a Valorant csalás elleni rendszert.

„Végsősoron van értelme, hogy ezt tesszük. Remélem, hogy a játékosok belátják ezt, és megértik, hogy nem tudunk beavatkozás nélkül moderálni. Remélem, hogy a játékosok majd a nagyobb képet látják.”

A Riot azt is tisztázta, hogy nem figyelnek minden, a számítógépre érkező hangtevékenységet – csak a Valorant hivatalos csatornáit használó hangkommunikációt. A Riot megjegyezte, hogy sok más funkció is érkezhet a játékba.

Titeket zavar hogy a Valorant felveszi a voicechatet? 

×