A Colorful belecsapott a lecsóba és nem csak egy menő RTX 3060-ast mutatott be, de három új kártyával feltámasztja a Colorfire-t is.

Néhányan bizonyára emlékeznek még a Colorful elég menő almárkájára, a Colorfire-re, ami kifejezetten a Radeon kártyákkal foglalatoskodott egészen négy évvel ezelőttig, amikor bejelentették, hogy leállnak a gyártásával. Ez tulajdonképpen a Colorfire kinyírását is jelentette egyben.

Nos, most sokak meglepetésére a Colorful nem csak a Colorfire visszatértét, hanem egy teljesen egyedi külsővel megáldott RTX 3060-as kártyát is bejelentett.

Az előbbi különösen érdekes lehet, ugyanis a bejelentés margóján azért megjegyezték, hogy NVIDIA Turing GPU-k mellett tették le a voksukat, ami lényegében azt jelenti, hogy a márka már nem foglalkozik többé az AMD GPU-k egyedi konstrukciójával.

A hamvaiból feltámadott márka három új rózsaszínű kártyát mutatott be: a GTX 1660 SUPER-t, a GTX 1650 SUPER-t és a GTX 1650 GDDR6-ot. A TU116 alapú modell három ventilátorral, míg a TU117 GTX kártyák kettővel vannak felszerelve, külön érdekesség, hogy mindegyiket Vitality OC-nek hívják, de csak az egyik kártya van gyárilag túlhajtva.

Pimp My RTX!

Akár ez is lehetne a neve annak a nyereményjátéknak, ami során kínai játékosok egy egészen menő dizájnnal megáldott RTX 3060-as kártyát nyerhetnek. Nyilván ezt is a Colorful készíti, amit a – neröhögj! – Biliblili nevű kínai közösségi platformon futtat majd meg, legalábbis annak felhasználói vehetnek részt a sorsoláson.

Az NVIDIA még nem igazán mutogatta az RTX 3060 hűtőjének kialakítását, de a sajtóközleményekben kiküldött renderképek alapján egyventilátoros lesz. Mindez azért érdekes, mert az elegánsan Colorful iGame GeForce RTX 3060 Bilibili E-Sports OC-nek keresztelt egyedi kártya az RTX 3080/3090-es szériához hasonlóan két ventilátorral operál.

A szépség órajele egyébként gyárilag 1822 MHz-ig hajtották túl 17W-os növekedéssel, a 170W-os TDP-t pedig 187W-ra növelték. A kártya 3 x DisplayPort 1.4 csatlakozóval és 1 x HDMI 2.1 csatlakozóval rendelkezik a 4K 120FPS-es mókázáshoz. viszont továbbra is egyetlen 8 tűs tápcsatlakozóra hagyatkozik.

TweakTown Enlarged Image

Forrás és képek: TweakTown, Videocardz

https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×