Senki sem akar kimaradni a buliból.

Úgy tűnik a kínai cégek mellett újabb szereplők is csatlakoznak a nagy leleplezésekhez, ezúttal az amerikai Crucial mutatta be saját DDR5 memóriamoduljait.

Sőt, kapásból két formában is megpillanthatjuk az újdonságokat, hiszen az asztali és laptop memóriákat is sikerült lencsevégre kapni. A modulok 4800 Mhz frekvencián ketyegnek és 1.1 voltnyi feszültségre van szükségük a gondtalan működéshez. Mindkét változat 40-es CAS Latency értékkel rendelkezik, csakúgy mint az összes eddig látott DDR5 memória.

Az újdonságok

Az AMD és az Intel is már javában készíti elő a DDR5 memóriák befogadására alkalmas chipseteket és processzorokat. Az Intel következő generációs processzora, az Alder Lake széria már bizonyítottan támogatni fogja a DDR5-4800 memóriákat. AMD fronton pedig értelemszerűen a soron következő Zen4 platformon találkozhatunk először hivatalos támogatással. Néhány memóriagyártó pedig már azt is elárulta, hogy 6400 és 10000(!) Mhz frekvencián működő modulokkal is kísérletezik, így igazán izgalmas lehet az elkövetkezendő év. 

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×