A tánc a világ minden pontján az egyik legfontosabb kulturális érték, ami bizony a videojátékokba is beférkőzött.

A tánc az életünk esszenciális része. Van, akinek zsigerből jön, van, akinek sokat kell tanulnia és gyakorolnia, hogy jól, esetleg profin csinálja, és nyilván vannak az olyan botlábúak mint amilyen én is vagyok. Milyen szerencse, hogy a játékokban nem a valós tánctudásával kell ropnia az embernek, ellenkező esetben egészen biztosan kevesebb táncika lenne bennük.

Na de, gondolom nem is ezért vagytok itt, hanem a táncokért jöttetek, szóval vágjunk is gyorsan bele:

A világ legviccesebb játékos táncmozdulata WANTED!

Mindennek egyébként az 1982 óta tartott Nemzetközi Táncnap adja az aprópót, ami éppenséggel a mai napra, a neves táncos és balettművész, Jean-Georges Noverre születésnapjára esett. Ennek a napnak a célja az, hogy felhívják a figyelmet a tánc kulturális fontosságára, ezzel is népszerűsítve azt. Hazánkban a Magyar Néptánc kulturális és népművészeti-művészeti jelentősége szinte felbecsülhetetlen értékű, amely több száz éves múltra tekint vissza, ezért is fontos, hogy minél több fiatal ismerje meg.

Az alábbiakban viszont hat egészen vicces, de nem kevésbé ikonikus valós ihletésű táncmozdulatot láthatsz videojátékokból, melyek véleményem szerint simán bekerülhetnének a Videojátékok táncos Hall of Fame-jébe. 

Carlton – Destiny

Na kinek van meg a Kaliforniába jöttem Carltonja? Ha fiatalabb vagy, esetleg szimplán csak nem ismered a sorozatot, már a 90-es években mémmé váló táncát egészen biztosan ismered. Ez aztán vicces kedvű fejlesztőket is megihlet, így kerülhetett be a Destiny-be, később pedig a Fortniteba is.

Superman – World of Warcraft

A goblinok eléggé bírják a hip-hoppot, főleg Soulja Boy-t, szóval ha tehetik el is nyomják a az oda illő Supa’ Man táncot.

Get Down – Star Wars: The Old Republic

Miért ne táncolhattak volna a Régi Köztársaságban? Némely játékos pedig olyan szintre tornázta a Get Down táncos emote-ot, hogy egy csapásra a Cantina sztármozdulatává avanzsálódott. Ez még a jediknek sem tiltott.

Peanut Butter Jelly Time – World of Warcraft

Egy újabb szürreális WoW táncika, ami már csak a Peanut Butter Jelly Time miatt is egy óriási poén, hát még ha megláttuk, ahogyan a tauren nyomja.

The Monkey – League of Legends

Ez egy kicsit a személyes kedvencem is, ugyanis a Johhny Bravo az egyik kedvenc rajzfilmjeim közé tartozott anno. Ezzel a táncával pedig a LoL egyik hőse, Garen is belopta magát a szívembe.

Drop it like it’s hot – Fortnite

Ez az emote is szerepelt a LoL-ban, azonban a Fortnite emelte szerintem egy újabb szintre. A táncos emote ugyanis tökéletesen rezonál a legendás Snoop Dogg klasszikusának ütemével, a Drop it like it’s hottal. Így ni:

Nyilvánvalóan még elképesztő mennyiségű mozdulatot láthatunk még játékokban, és teljesen biztos, hogy jó párat, amit sokan itt is szívesen látnának kihagytam.

Ezért – mivel keressük a legjobbat – arra kérlek, hogy kommentben nyomassuk tovább a bugit, találjuk meg a legviccesebb videojátékos táncát!

https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×