Miután Amerikában letarolták a Mekiket a Pokémon ajándékok miatt, Angliában szeretnék elkerülni, hogy mások hasznot húzzanak belőle.

Nemrég a McDonald’s volt olyan merész és Pokémon kártyákat kínált a vásárlóknak a Happy Meal menü mellé. Sajnos azonban az akció az Egyesült Államokban káoszba fulladt, miután a járványügyi helyzet ellenére megrohamozták az éttermeket, sőt haszonlesők felvásárolták a kártyákat, hogy eladják azokat a neten, természetesen jó drágán. Miután a Pokémon kártyák szép lassan megérkeznek Európába,

a brit McDonald’s igyekszik elkerülni a káoszt.

A McDonald’s és a Pokémon együttműködés célja egyébként az, hogy ilyen módon is megünnepeljék a franchise 25. évfordulóját. Így hát a McDonald’s Happy Meal menüjéhez az ajándék négy Trading Card Game kártya volt, melyeken minden régió Pokémonja szerepelhet. Összesen ötvenféle kártya van, és mivel egy Happy Meal csak 2,49 dollár, mindenkinek megérte, aki gyűjti a kártyákat. A promóció alatt ugyanis még 1-2 ritka kártyát is ki lehetett fogni. Ha valaki ismeri a Pokémon kártyákat, talán azt is tudja, hogy egy-egy ritka darabot elképesztő áron lehet továbbadni.

Így hát nem meglepő, hogy az Egyesült Államokban a scalperek (haszonlesők) félelmetes könyörtelenséggel csaptak le a Happy Meal menükre. Sokan jó korán az étterem elé mentek, hogy elsők legyenek, amikor nyílik az étterem ajtaja. Hatalmas mennyiségben vásároltak Happy Meal menüt, csak a kártyák miatt, melyeket aztán a neten drágán akartak értékesíteni. Arról is érkezett hír, hogy sokan egyszerűen a földre szórták az ételt, vagy kidobták. A bontatlan csomagok aztán megjelentek különböző weboldalakon, több száz dolláros áron.

Szerencsére érkeznek olyan jelentések, hogy ahogy a kártyák szép lassan megérkeznek Európába, a McDonalds igyekszik felkészülni erre. Az Egyesült Királyságban például a Meki limitálja, hogy egy valaki hány Happy Mealt vehet majd. Persze csak azt limitálják, hogy ki hány ajándékhoz juthat, az ételek megvásárlása nem lesz korlátozva.

Még nem tudni pontosan, hogy gyakorlatban hogy kell elképzelni a korlátozást, de nagyon jó hír, hogy igyekeznek valamit kitalálni a scalperek ellen. A promóció állítólag május 19-én indul Angliában, a Spongyabob promóció után.

Szerinted a magyar McDonalds-ban is lesz majd ilyen Pokémon kárty akció?

https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×