Úgy tűnik, az Acer új, 360 Hz-es monitorja az eddigi legmagasabb képfrissítésre, 390 Hz-re is képes. Persze nem alapból.

Természetesen nincs könnyű dolga annak, aki gamer monitort szeretne választani, ám óriási segítség lehet ebben egy-egy leírás. Szerencsére Árpi kollégánk nemrég 2 monitor guide-ot is írt (első rész / második rész), amivel pont azoknak szeretne segíteni, akik nem tudják eldönteni, mi alapján válasszanak monitort. Az egyik lényeges pont a vásárlásnál természetesen a képfrissítés mértéke, hiszen mára a játékoknál, különösen kompetitív szinten elengedhetetlen ennek figyelembevétele. Ha persze valaki leginkább arra vágyik, hogy minél több fps legyen, az Acer kínál egy megoldást.

A 25 hüvelykes Nitro XV252QF az eddig látott legmagasabb frissítési gyakoriságot érte el: óriási 390 Hz-et.

Az Acer XV252QF valójában egy 360Hz-es gamer monitor, de a gyári beállítások túlhúzásának köszönhetően extra 30Hz is kipréselhető belőle. Ehhez mérten a válaszidő is megfelelően alacsony, 0,5 és 1 ms között van az Acer tesztelése során. A HDR-kompatibilis IPS panel 99% sRGB színpontossággal rendelkezik, 1920 × 1080 felbontással. Ez azt jelenti, hogy még így is szükség lesz hozzá egy erős videokártyára, hogy teljes mértékben kihasználhassuk a 390 Hz előnyeit. Persze ezt könnyű mondani, nem?

A rekord képfrissítés ellenére az új monitor nem tűnik túl drágának, legalábbis a többi modellhez képest. Az Ineten például 654 dollárrért kínálják, ami nagyjából 196 ezer forint. A monitor május 7-én jelenik meg.

Úgy tűnik, hogy ez lehet a tökéletes választás azoknak, akik FPS játékok játszanak. Remekül párosul majd az Nvidia Reflex alacsony késleltetésével is, ha GeForce videokártyád van. Persze még kisebb 360 Hz-es monitor esetében is igaz, hogy ez a frissítési frekvencia csak alacsony grafikai teljesítményt igénylő játékoknál érhető el. Ilyen lehet a CS:GO. Szóval nem számítsunk arra, hogy olyan játékot, mint például az Assassin’s Creed Valhalla 390 kép / ms sebességgel játszhatunk. Még akkor sem, ha szerencsénk van, és van egy RTX 3080-as a gépben.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×