A Netflix továbbra is azon dolgozik, hogy ne tudjuk más előfizetését használni. Mindenkinek saját előfizetést kell kötni.

Mindenki ismer legalább egy embert, aki ingyen szeretné használni a Netflix szolgáltatást. Ezek az emberek általában arra kérik az előfizető haverjaikat, családtagjukat, ismerőseiket, hogy adják oda a jelszót, hogy természetesen fizetés nélkül élvezhessék a műsorokat. A Netflix nemrég a fejébe vette, hogy ennek véget vet, valahogy megoldja, hogy ne lehessen ezt megtenni.

A Netflix keményen dolgozik azon, hogy ne lehessen megosztani a jelszavakat.

Ezen új szabályok úgy tűnik, szép lassan bekerülnek a rendszerbe, ugyanis egyesek már arra hívták fel a figyelmet, hogy a Netflix észleli, hogyha nem a tulajdonos használja az előfizetést. Ha valaki használni akarja a fiókot, annak e-mailes visszaigazolást kell adnia róla, és igazolnia kell személyazonosságát.

A felhasználók először a múlt hónapban kezdtek észrevenni a szigorú korlátozásokat. Mindeközben a  Netflix vezérigazgatója, Reed Hastings ragaszkodik ahhoz, hogy bár a streaming szolgáltatás továbbra is korlátozni fogja a fiókmegosztást, az embereknek tudniuk kell, hogy van értelme ennek.

„Sok mindent tesztelünk, de sosem vezetünk be olyasmit, amivel rá akarjuk kényszeríteni az akaratunkat másokra. Mindenkinek úgy kell éreznie, hogy van értelme ennek a fogyasztók számára” – mondta.

https://twitter.com/DOP3Sweet/status/1369395237253222414

Greg Peters, a Netflix operatív igazgatója hozzátette, hogy az új számlaellenőrző rendszer tesztidőszak alatt áll.

„Folytatni fogjuk a tesztelést minden országban, de azt is szeretnénk biztosítani, hogy a Netflix fióktulajdonosok hozzáférjenek a szolgáltatáshoz. Erről szól ez a tesztelés. Ez nem feltétlenül új dolog, ezt egy ideje csináljuk” – mondta.

A Netflix szabályzatában egyébként a következő mondat is szerepel:

„A fiókot megszüntethetjük vagy felfüggeszthetjük annak érdekében, hogy megvédjük a felhasználót, a Netflixet vagy partnereinket a személyazonosság-lopástól vagy más egyéb visszaélésekkel szemben.”

A jövőben tehát egyre kevésbé lehet majd csak úgy odaadni a jelszavakat másoknak, hogy megnézzük a The Witcher következő évadát.

Te is mások előfizetését használod?

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

×