Az Nvidia fontos tanáccsal látta el azokat a gamereket, akik nem tudtak hozzájutni az új szériás videokártyákhoz a készlethiány miatt.

Senki számára nem meglepő, hogy a legjobb videokártyákat jelenleg nagyon nehéz beszerezni, a készlethiány pedig valószínűleg még 2022-ig elhúzódik. Természetesen az Nvidia is tisztában van a problémával és próbálják orvosolni. Ennek egyik lépése, hogy régebbi kártyákat hoznak vissza a piacra, illetve külön kártyákat gyártanak a kriptovaluta-bányászoknak. Ezen kívül van még egy tanácsuk a gamereknek.

Az Nvidia azt szeretné, hogy amíg nincs készleten videokártya, mindenki használja a GeForce Now szolgáltatást.

Phil Eisler, a GeForce Now alelnöke és vezérigazgatója elmondta, hogy a szolgáltatás „nagyszerű módja annak, hogy virtuális videokártyával frissítsük a régi gépünket, amíg várjuk az új RTX 3000 sorozatú GPU-kat”.

”10 millió felhasználó már regisztrált, tehát úgy tűnik, mintha egyesek egyetértenének” – mondta.

 

Az RTX 3080 egy sokak által hőn áhított grafikus kártya, nagy teljesítménnyel és remek funkciókkal. Ám mivel nehéz hozzájutni, az Nvidia addig azt javasolja, hogy aki teheti, éljen a felhő alapú szolgáltatás lehetőségével, hiszen így jobb játékélmény érhető el, mint a régi hardvereken.

A GeForce Now egyébként kicsit máshogy működik, mint a többi ilyen szolgáltatás, hiszen azokra a játékokra támaszkodik, amik már megvannak neked. Eisler szerint ez jobb megközelítés, mint az Xbox Game Pass PC-re, ahol korlátozott hozzáférést biztosítanak egy változó játékkönyvtárhoz. Mivel a gamerek már amúgy is sok játékkal rendelkeznek, így ez jobb megoldás szerintük.

A felhőalapú játék viszont még mindig viszonylag döcögős az internetproblémák miatt. Van egy ingyenes verziós GeForce Now, amivel egyszerre egy órát lehet játszani, de az RTX-előfizetés havi 10 dollár, ami 3 ezer forint.

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

×