A japán Experience nevű játékcég új játékának olyan hosszú címet adott, amit talán még kiolvasni is nehezen lehet, főleg ha nem ismered a japán nyelvet. Próbálkozni viszont lehet.

Nemrég Japánban egy játékcég új címet jelentett b Nintendo Switch konzolra. A Gematsu szerint a vállalat olyan hosszú címet alkotott a játéknak, hogy talán ez lehet a világ leghosszabb című játéka. Erre persze konkrét bizonyíték nincs, ám ettől függetlenül eljátszhatunk azzal, hogy megpróbáljuk kiolvasni a játék címét.

A legnagyobb poén, hogy a hosszú című játék címe még hosszabb lett, mint eredetileg tervezték.

A játék eredeti címe a bejelentés szerint ugyanis ez volt:

„Monster wo Taoshite Tsuyoi Ken ya Yoroi wo Te ni Shinasai. Yuusha Tai ga Maou wo Taosu Sono Hi wo Shinjiteimasu”

És most, egy nemrég felfedett doboz alapján a címet megváltoztatták, ezáltal még hosszabb lett. Íme:

„Monster wo Taoshite Tsuyoi Ken ya Yoroi wo Te ni Shinasai. Shindemo Akiramezu ni Tsuyoku Narinasai. Yuusha Tai ga Maou wo Taosu Sono Hi wo Shinjiteimasu”

Jogos lehet a kérdés, hogy mit is jelent pontosan a játék címe. Nézzük!

Az eredeti cím nagyjából így néz ki magyarul:

„Győzd le a szörnyeket, erős kardot és páncélt szerezz. Hiszünk abban a napban, amikor a hősök legyőzik a démonok urát.”

Az új cím jelentése pedig:

„Győzd le a szörnyeket, erős kardot és páncélt szerezz. Még ha meg is halsz, ne add fel, erősödj. Hiszünk abban a napban, amikor a hősök legyőzik a démonok urát.”

Na, neked sikerült japánul felolvasni? Hogyan tudnád átalakítani a már ismert játékok címét, hogy hasonlóan hosszú legyen? Például:

Call of Duty: Warzone

Fuss, ne add fel, lövöldözz. Előbb-utóbb meghalsz, de nem tudod, honnan lőttek le. Szerezz lootot és legyél az egyetlen.

Ki tudsz találni hasonlót?

https://leet.hu/?s=marvel&post_type=product

×