Egy friss globális kutatás szerint az elmúlt három év alatt jelentősen nőtt azon gamerek száma, akik túl vannak az 50. életévükön.

Talán még ma is létezik az az általánosítás, hogy a videojátékok kifejezetten a gyerekeknek, illetve fiataloknak valók. Természetesen ennek a megfogalmazásnak lehetnek árnyalatai, de most egy friss kutatás bebizonyítja, hogy nem csak a 20 éveseké a gamer világ. Úgy tűnik ugyanis, hogy egyre több olyan ember játszik videojátékokat, aki túl van az 50-en.

A Global Web Index marketingkutató cég szerint évről évre nő az idős gamerek száma.

Egészen pontosan az elmúlt 3 évben, 2018 óta 32 százalékkal nőtt az 55-64 év közötti gamerek száma világszerte. Természetesen simán lehet, hogy a világjárvány miatt is nőtt ez a szám. Egy korábbi, az év elején megjelent másik tanulmány szerint 2020-ban a 45 év feletti mobilgamerek száma 17 százalékkal nőtt.

A GWI által megosztott adatok szerint az internetezők 86 százaléka játszik videojátékkal, a nagyszülők és a szülők 24 százaléka szerint pedig a közös játék családi időtöltésnek számít.

Poén

„A gamereket a média sokszor bizonyos módon ábrázolja, de sok sztereotípiához hasonlóan, ők sem feltétlenül olyanok, mint amilyennek gondolják őket” – mondta David Melia, a Global Web Index alelnöke. A GWI adatai egyébként 19.500 embert vesznek alapul, szerte a nagyvilágból.

Te ismersz idős gamert?

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

×