A Google társalapítói Larry Page és Sergey Brin új mérföldkövet értek el vagyonukat tekintve, forintban a szám fel sem fogható.

Ami azt illeti, a 2021-es év eddig nem az elmúlt időszak legjobb éve, persze nem mindenki mondhatja el magáról, hogy különösebben bajban lenne. A világ leggazdagabb embereinek vagyona tovább nőtt, különösen ami a Google társalapítóit illeti. Ahogy az a  Bloomberg Billionaires Index adataiból kiderül,

Larry Page és Sergey Brin vagyona fejenként már több mint 100 milliárd dollár.

A lap szerint a két társalapító ebben az évben eddig több mint 20 milliárd dollárt keresett, pedig még négy hónap sem telt el az évből. Ezzel mindketten bekerültek azon kevesek klubjába, akik több mint 100 milliárd dolláros vagyonnal rendelkeznek. A Bloomberg becslése alapján nyolc olyan férfi van a világon, akiknek nagyobb a nettó vagyona mint 100 milliárd, de azért Page és Brin nagyon messze vannak a lista elsőitől.

Íme, a jelenlegi toplista:

  • Jeff Bezos – 197 milliárd dollár
  • Elon Musk – 175 milliárd dollár
  • Bill Gates – 145 milliárd dollár
  • Bernard Arnault – 132 milliárd dollár
  • Mark Zuckerberg – 118 milliárd dollár
  • Larry Page – 104 milliárd dollár
  • Warren Buffet – 101 milliárd dollár
  • Sergey Brin – 100 milliárd dollár

Kettő kivételével tehát mind a technológiai iparban tevékenykednek, ami jól mutatja, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta mennyire nőtt az igény a technológiára. Page és Brin egyébként 2019 decemberében lemondott a Google anyavállalatának, az Alphabet Inc-nek vezérigazgatói és elnöki posztjáról, de többségi részvényeseként továbbra is vállalat irányítói.

Ami a gamer divíziót illeti, nem jártak olyan jól. A Google az év elején bezárta a Stadia belső fejlesztésű stúdióit, nem sokkal azután, hogy csoportos pert indítottak ellenük azon kijelentés miatt, hogy az olyan játékok, mint a Doom Eternal és a Destiny 2 futni fognak 4K/60 Fps-ben a streaming szolgáltatásban. Nyilvánvalóan ez nem igaz.

Ettől függetlenül az biztos, hogy az alapítóknak a pénz miatt nem kell aggódniuk.

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

×