A videókártyák és PS5 konzolok után most úgy tűnik, a routerek is készlethiánnyal nézhetnek szembe. Már most óriási csúszásban van a gyártás.

Azok, akik mostanában eléggé szomorúak amiatt, hogy a készlethiány, a gyártási nehézségek és a folyamatosan emelkedő árak miatt nem jutottak videókártyához vagy új generációs konzolhoz, valószínűleg nem fognak örülni ennek a hírnek. A Bloomberg szerint a globális chiphiány már a routerek piacára is hatással van,

az új routerek 60 hetes késéssel érkezhetnek meg a piacra.

A tajvani székhelyű router-gyártó, a Zyxel Communications vezetője, Karsten Gewecke szerint ugyan még nem fogytak el a routerek a boltok polcairól Európában, de ez nem jelenti azt, hogy ez ne történhetne meg bármikor.

A Zyxel routerek szállítása elég sokat késett az elmúlt hetekben, köszönhetően a Szuezi-csatornában történt esetnek. Figyelembe véve, hogy emberek százmilliói ragadtak otthon a különböző járványügyi szabályozások miatt, egyre többen vásárolnak otthonra új routert. Ez azt jelenti, hogy ha ez így megy tovább, globális készlethiányra lehet számítani.

Ha tehát valaki úgy gondolja, jó üzlet lehet most új konzolt, régi videókártyát birtokolni, érdemes lehet megtartani a régi routereket is, hiszen talán hamarosan azoknak is felmegy a piaci értéke.

Természetesen Magyarországon vannak olyan szolgáltatók, akik biztosítják a routert az internet-szolgáltatás mellé. Ha a készlethiány valós lesz, akkor talán erre nem lesz már lehetőség, illetve még az is előfordulhat, hogy a szolgáltató pénzt kér a routerért.

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

×