Ilyen is ritkán van a Kickstarteren; csak a kéteurós postaköltséget kell kicsengetni.

Clash of Decks
A nem túl ambiciózus 4760 dolláros célt régen elérve már bőven 63 ezer fölött járnak, több mint 16 ezer támogató segítségével.

A Clash of Deck semmibe nem kerül, vagyis de, a kéteurós postaköltséget azért ki kell fizetni. Ezen nyilván bukik a kiadó, de be is vallják, hogy ez maga a beetetés: kattanj rá a játékra, ingyen van, aztán majd jönnek kiegészítők, azokat úgyis megveszed. Egyszerű kis csatázós kártyajátékról van szó, ami eléggé úgy néz ki, mint a Hearthstone. Eredetileg kartonlapokon adták, és a te dolgod volt, hogy ollóval (vagy akár snitzerrel) szétvágd magadnak, hogy játszani is tudj vele. Az egyszerűségből mindig kreatív megoldások születnek, itt például az életerőnket úgy jelöljük, hogy a kézben mozgatunk egy erődítményes kártyalap. A játék egyébként nem kevesebb, mint 28 nyelven lesz elérhető, köztük magyarul is.

Magna Roma
Tíz nap van még belőle, és jelentősen túl van a duplázáson: a majdnem 30 és fél ezer dollárhoz képest több mint 75 ezer jött össze.

A Magna Romában meg kell tervezni az új ókori Rómát, mégpedig alapvetően lapkalehelyezős mechanikával. A sikert itt a négyzetek oldalain lévő szimbólumokkal mérik. Ha sikerül színben/formában egymáshoz illeszteni ezeket, pénzt vagy más nyersanyagot kapunk. Ám a soron következő lapkákat nem a forduló elején, ahogy szokásos, hanem a forduló végén húzhatjuk be érdekes, újszerű, kör alakú, lépkedős rendszerben.

Sentinels of the Multiverse: Definitive Edition
50 ezer dollárt akartak, közel 350 ezernél tartanak, amit több mint négyezren hoztak nekik össze; még van 13 nap.

Tíz éve jött ki a Sentinel of the Multiverse, hogy végre legyen egy igazán tuti képregényhősös társasjáték, de persze úgy, hogy azért ne kelljen senkinek jogdíjat fizetni, mondjuk a Marvelnek vagy épp a DC-nek. Ismerős stílusban, ismerős, de mégse ismert karakterekkel küzdhetünk benne, és a játék elég nagyot is ment, lettek kiegészítők, meg számos spinoff, sok-sok rajongó stb. Egy évtized után megérett az idő a teljes rebootra. A Sentinels of the Multiverse: Definitive Editionben legfeljebb öten lehetünk együtt, akiknek az aktuális szupergonosz ellen kell menniük. Összesen 12 hős, 6 főgonosz és 6 környezetpakli van a csomagban, ezek pedig szabadon variálhatók. A szabályok egyszerűbbek lettek, és a kevésbé használható hősökön erősítettek, és a gonoszok is kaptak pár új opciót.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 14. heti Kickstarter-ajánlójában

 

Hamarosan kiderül, melyik volt a legjobb társasjáték tavaly!

Megkérdeztünk 101 társasjátékos szakembert, melyik volt a legjobb játék tavaly

×