Mióta az Ultimate Team, vagyis az EA fejős tehene ilyen formán teret hódított, azóta évről-évre veszít régi fényéből a Karrier Mód. Azonban vannak, akik még számolnak a hosszú utazással.

Méltatlanul kevés szó esik a FIFA másodvonalbeli játékmódjáról, ami a Karrier mód nevet viseli hosszú évtizedek óta. Jóval előbb házalt ezzel a kanadai cég, mint a komoly népszerűségnek örvendő Ultimate Teammel. A probléma talán abban keresendő, hogy az UT-ba rengeteg időt, energiát, kreativitást feccölő ES Sports, a Karrier fejlesztését nagyon apró léptékben méri. Ennek van egy erős és nyilvánvaló oka, ami nemes egyszerűséggel a pénz. Kicsit az az ember érzése, hogy egy mérkőzés folyamán, a meccsnapi bevétel túlnyomó hányadát nem a meccsjegy szolgáltatja, hanem a fogyasztás, illetve a reklámtermékek értékesítése. Ugyanez a hasonlat teljes mértékben áll a Karrier mód – Ultimate Team vetületében.

Cikkünk egy szerencsés ellenpéldáról számol be, ami a Redditen ütötte fel a fejét.

Emberünk időt, energiát nem sajnálva játszotta ki, az egyébként terjedelmes játékmódot. Beszámolói alapján decemberben állt neki az utazásnak, amit azért nem nyomott minden álló nap, de sokat foglalkozott vele, annyi szent. Gondoljunk csak bele, hogy egy szezon legalább 30-45 meccsből áll, függően a továbbjutásoktól, valamint válogatottbeli elköteleződésünktől. 

A Karrier mód kódolásából adódóan egészen 2035-ig enged játszani, vagy épp szimulálni minket. Apró számolással kijön, hogy 15 hosszú éven át tréningelhetjük választott brigádunk harcedzett focistáit.

Lássuk, mivel kedveskedik a játék, miután végigküzdöttük magunkat megannyi meccsen.

Ugye ennél ti is sokkal többre vártatok? Ez sajna borzasztóan soványnak hat, mint lezárás. Szerintem ezek a csekély sorok is jól mintázzák, amiről fent említést tettem, hogy miért is tart ott a Karrier mód, ahol tart. Idénre valamelyest, azért tupíroztak rajta, de amíg így néz ki a szezon vége, addig sajnos nincs mit hozzáfűzni ehhez.

Ti kezdtetek idén Karrier mentést?

×